Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Разследваща блогърка убита в Малта

Разследваща блогърка убита в Малта

Известна блогърка от Малта, обвинила правителството на островната държава в корупция, загина след като колата й се взриви, съобщи полицията. 

Дафне Кагуана Галиция загина, след като колата, която карала, избухнала малко, след като напуснала дома си. Според медиите един от синовете й чул експлозията и изтичал навън от къщата. Депутатът Джозеф Мускат, когото по-рано тази година Галиция беше обвинила в неправомерни действия, отправи критика към извършителите на убийството. 

„Всички знаеха, че Каруана Галиция беше остър критик по отношение на мен, и в политически и в личен план, както беше и по отношение на други.“ Но допълни, че „няма оправдание ... по никакъв начин“ на подобно действие като нейното убийство. В понеделник вечерта хиляди се събрали на бдение в курортния град Слиема. 

Малтийската телевизия съобщи, че Каруана Галиция е съобщила преди две седмици на полицията, че има отправени срещу нея заплахи, но не е дала повече информация. От публикации във вестниците става ясно, че експлозията е изхвърлила от пътя колата с блогърката и я е отпратил в полето./БГНЕС

Вижте още

Д-р Ненков: Не се правете на герои, взимайте си болничен при грип

314 училища в страната затвориха врати заради високата заболеваемост. Непрекъснато се увеличава и броят на боледуващите от грип.От изключително значение е в....

Добави Коментар

CAPTCHA