Петък 10, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Разнообразното хранене не било толкова здравословно

Разнообразното хранене не било толкова здравословно

Американски учени установиха, че разнообразното хранене предразполага към поемане на повече калории, съобщи в. "Дейли мейл".

Някои химични вещества, използвани при производството на месни продукти, увеличават риска от маниакален синдром
ThinkStock/Getty Images

Хората, които ядат повече храни наведнъж, по-трудно се засищат и не осъзнават колко поглъщат в действително. Стремежът към разнообразие може да доведе и до консумиране на нездравословни храни, като бисквити или газирани напитки, с убеждението, че в умерено количество те не са толкова вредни. Учените от университета на Тексас установиха по-голяма честота на затлъстяване сред хората, които се хранят разнообразно.

храна
ThinkStock/Getty Images

За изследването си учените са анализирани статии на тема разнообразно хранене, публикувани от 2000 г. до 2017 г. Според тях основен проблем е формулировката на разнообразно хранене. За някои хора това са храни от различни групи, а за други равни калории от различните групи. Американските учени препоръчват разнообразието да се постига с различни плодове, зеленчуци и зърнени култури и да се избягва капанът на "всичко в умерено количество".

Вижте още

Сексуалните тайни на европейките: Ето кои са най-задоволените жени

Разкривайки сексуалните тайни на европейките, проучване установи, че дамите в Белгия са отличнички по оргазъм, пише в. "Дейли стар".Допитването е осъществено о....

Коментари

Добави Коментар

CAPTCHA