Неделя 21, Юли 2019
Горещи Новини
Начало / Разкриха тайната на дълготрайната връзка: Ключът е в изневярата

Разкриха тайната на дълготрайната връзка: Ключът е в изневярата

Възможността да имаш пълноценна връзка с друг човек, когато вече си обвързан, е предизвикателство. Една паралелна връзка ни дава усещане за полет и щастие. Тя е едно прекрасно изживяване. Това споделиха в рубриката на Дарик Югоизток – „По-здрави“ докторантът по психология на човешките отношения към БАН и психотерапевт Катя Пенева и сексологът доц. д-р Румен БостанджиевЕто какво коментираха те:

„Сценарият, който може да се развие в една ситуация, когато между двамата се появи трети, може да има най-различни развития. Предизвикателството в тази ситуация е да се излезе с добър резултат. Ако може за всички. В триъгълника винаги има някой, който страда. Важно е ситуацията да се осмисли и да бъде един позитивен и ценен човешки опит“, смята д-р Бостанджиев

изневяра
Thinkstock/Getty Images

Според психотерапевта Катя Пенева при изневяра винаги се укрепват редиците на брака и двамата партньори се сплотяват. „Оковите на брака са тежки. Двама човека не са достатъчни, за да носят тези окови, необходим е и трети“, каза тя.

В миналото моногамията е била забранена само за жените. Във вавилонското общество съществува идеята, че само съпругата не може да изневерява. Римляните пък са твърдели, че брак, лишен от любов, е много продължителен. На женената жена не се е позволявало да изневерява, защото е била собственост.


Според д-р Бостанджиев най-голямото богатство в нашия живот са срещите ни с интересни хора и би било много тъжно ако приемем, че като сме сключили брак, не може да имаме интересни преживявания.

Катя Пенева посочи още, че в днешно време ролята на съпругата не е само майчинската, тя иска да се развива професионално. Затова съпругът й не може да бъде единствената опора. „Не е правилно съпругът да приема, че това е лична обида. Човек търси емоцията и в други хора. В това да имаш интимна връзка с друг човек, не е непременно лошо“, каза тя.

Двамата експерти са на мнение, че изневярата е естествен процес от живота. И ако двойката приеме това, няма да има никакъв проблем.

Вижте още

Държавата сваля изискванията към таксиметровите шофьори

Валидността на удостоверенията, които шофьорите задължително трябва да получат от „Автомобилна администрация“, за да извършват таксиметрови превози, вече ще с....

Коментари

  1. аз

    то след години, в "развитите" общества просто няма да има бракове, ако някой роди дете ще го праща да му го отглеждат в пансион до 18 г., няма да има роднински връзки, родословени дървета, като бактерии ще сме. толкова са "развити" обществата.

Добави Коментар

CAPTCHA