Петък 10, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Разкриха тайната на дълготрайната връзка: Ключът е в изневярата

Разкриха тайната на дълготрайната връзка: Ключът е в изневярата

Възможността да имаш пълноценна връзка с друг човек, когато вече си обвързан, е предизвикателство. Една паралелна връзка ни дава усещане за полет и щастие. Тя е едно прекрасно изживяване. Това споделиха в рубриката на Дарик Югоизток – „По-здрави“ докторантът по психология на човешките отношения към БАН и психотерапевт Катя Пенева и сексологът доц. д-р Румен БостанджиевЕто какво коментираха те:

„Сценарият, който може да се развие в една ситуация, когато между двамата се появи трети, може да има най-различни развития. Предизвикателството в тази ситуация е да се излезе с добър резултат. Ако може за всички. В триъгълника винаги има някой, който страда. Важно е ситуацията да се осмисли и да бъде един позитивен и ценен човешки опит“, смята д-р Бостанджиев

изневяра
Thinkstock/Getty Images

Според психотерапевта Катя Пенева при изневяра винаги се укрепват редиците на брака и двамата партньори се сплотяват. „Оковите на брака са тежки. Двама човека не са достатъчни, за да носят тези окови, необходим е и трети“, каза тя.

В миналото моногамията е била забранена само за жените. Във вавилонското общество съществува идеята, че само съпругата не може да изневерява. Римляните пък са твърдели, че брак, лишен от любов, е много продължителен. На женената жена не се е позволявало да изневерява, защото е била собственост.


Според д-р Бостанджиев най-голямото богатство в нашия живот са срещите ни с интересни хора и би било много тъжно ако приемем, че като сме сключили брак, не може да имаме интересни преживявания.

Катя Пенева посочи още, че в днешно време ролята на съпругата не е само майчинската, тя иска да се развива професионално. Затова съпругът й не може да бъде единствената опора. „Не е правилно съпругът да приема, че това е лична обида. Човек търси емоцията и в други хора. В това да имаш интимна връзка с друг човек, не е непременно лошо“, каза тя.

Двамата експерти са на мнение, че изневярата е естествен процес от живота. И ако двойката приеме това, няма да има никакъв проблем.

Вижте още

Районното мюфтийство дари храна на пострадалите от пожара в Кресненско

Районното мюфтийство в Благоевград също откликна на призива за помощ и подкрепа на пострадалите от големия пожар в община Кресна. Вчера районният мюфтия Айдъ....

Коментари

  1. аз

    то след години, в "развитите" общества просто няма да има бракове, ако някой роди дете ще го праща да му го отглеждат в пансион до 18 г., няма да има роднински връзки, родословени дървета, като бактерии ще сме. толкова са "развити" обществата.

Добави Коментар

CAPTCHA