Четвъртък 24, Май 2018
Горещи Новини
Начало / Разкриха защо депресията се отразява различно на мъжете и жените

Разкриха защо депресията се отразява различно на мъжете и жените

Британски учени установиха защо депресията се отразява по различен начин на мъжете и жените -представителите на силния пол я понасят по-тежко, съобщава сайтът Лента.

Екипът на Цзи-Ю-Чуан от университета в Кембридж констатирал, че мъжете в повечето случаи страдат от постоянна депресия , докато за дамите са характерни епизодичните пристъпи на лошо настроение. Развитието на това състояние води до по-тежки последствия при мъжете - те са склонни да злоупотребяват с наркотици и често посягат на живота си.

Учените от Кембридж изследвали как работи мозъкът на пациенти от мъжки и женски пол при депресивни състояния. Те били подложени на стандартни тестове за депресия. В същото време било проследена работата на мозъка на изследваните чрез томограф.

Имало съществени разлики в степента на активност в отделните части на кората според пола на пациентите. Това предполага, че в бъдеще ще трябва да бъдат създадени нови методи за борба с депресията, отчитащи разликата в пола на пациентите.

Вижте още

Акция антидрога в Петричко! Спипаха канабис и амфетамини в петричанин

Кърналовец шофира след употреба на наркотични веществаВ хода на проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични ....

Добави Коментар

CAPTCHA