Вторник 19, Юни 2018
Горещи Новини
Начало / Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки, и военен сред арестуваните

Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки, и военен сред арестуваните

При спецакция на ГДБОП, Военна полиция и Военно-окръжната прокуратура в София е разбита престъпна група,занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол. При операцията миналата седмица в населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области са арестувани ръководителя и четиримата участници в групата. Сред тях има и военнослужещ, отбелязват от прокуратурата.  Задържаните са привлечени като обвиняеми.

При акцията са  намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество, отговарящо на полевия тест на наркотикоръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления дължимият за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.
        
По искане на прокурора Софийският военен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник Военният съд определи марка за неотклонение парична гаранция в размер на  3000 лева.

Вижте още

Правителството ще гласува парите за българското председателство на ЕС

Правителството ще гласува разпределението на разходите по провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и на допълнителни ....

Добави Коментар

CAPTCHA