Вторник 18, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки, и военен сред арестуваните

Разбиха престъпна група за търговия с акцизни стоки, и военен сред арестуваните

При спецакция на ГДБОП, Военна полиция и Военно-окръжната прокуратура в София е разбита престъпна група,занимаваща се с търговия и държане на акцизни стоки без бандерол. При операцията миналата седмица в населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области са арестувани ръководителя и четиримата участници в групата. Сред тях има и военнослужещ, отбелязват от прокуратурата.  Задържаните са привлечени като обвиняеми.

При акцията са  намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество, отговарящо на полевия тест на наркотикоръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия. По предварителни изчисления дължимият за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева.
        
По искане на прокурора Софийският военен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник Военният съд определи марка за неотклонение парична гаранция в размер на  3000 лева.

Вижте още

В Петрич има избран изпълнител за изграждането на зеленчуков пазар

Новият зеленчуков пазара на Петрич ще строи фирмата „Пазари Петрич”ДЗЗД, която е имала най-добро техническо предложение и е предложила най-ниска цена -  977 777,....

Добави Коментар

CAPTCHA