Събота 25, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Радослав Тасков: Ще направим всичко възможно да запазим ОФК "Пирин"

Радослав Тасков: Ще направим всичко възможно да запазим ОФК "Пирин"

Общински съвет и Община Благоевград ще направят всичко възможно за запазване на ОФК "Пирин". Така председателят на местния парламент Радослав Тасков коментира темата за отпадането на отбора от А футболна група.

„Изпадането в по-долна група е изключително неприятно, но не е повод за абдикиране от задълженията по издръжката на клуба. Смятам, че трябва да запазим и клуба, и най-вече футболната школа към него, както и инвестициите направени в последните години в спортно-техническата база", допълни парламентарният шеф. 

По думите му, футболен клуб „Пирин“ е една от емблемите на Благоевград и неведнъж е доказвал, че е успява да се възроди.

Тасков потвърди, че с изпадането на отбора ще се намали значително и издръжката на клуба, но наред с това ще намалеят драстично и приходите, най-вече от телевизионни права и от  евентуалното отдръпване на рекламодатели.

„Община Благоевград и Общински съвет ще продължи да подпомага ОФК „Пирин“ с ясното съзнание, че в момента, в който се появи външен инвеститор, който да поеме издръжката на отбора, общината трябва да се оттегли, защото публичните средства, с които разполагаме в крайна сметка са ограничени“, подчерта Радослав Тасков.

Вижте още

Антон Коларов: Петрич всъщност е готин град, стига да имате погледа

Какво ви идва в ума най-напред, когато чуете думата Петрич? Какво изпитвате, когато чуете нещо лошо за града си? Всички сме чували думите : "Петрич е ужасно скучен ....

Добави Коментар

CAPTCHA