Неделя 26, Януари 2020
Горещи Новини
Начало / Радослав Тасков: Ще направим всичко възможно да запазим ОФК "Пирин"

Радослав Тасков: Ще направим всичко възможно да запазим ОФК "Пирин"

Общински съвет и Община Благоевград ще направят всичко възможно за запазване на ОФК "Пирин". Така председателят на местния парламент Радослав Тасков коментира темата за отпадането на отбора от А футболна група.

„Изпадането в по-долна група е изключително неприятно, но не е повод за абдикиране от задълженията по издръжката на клуба. Смятам, че трябва да запазим и клуба, и най-вече футболната школа към него, както и инвестициите направени в последните години в спортно-техническата база", допълни парламентарният шеф. 

По думите му, футболен клуб „Пирин“ е една от емблемите на Благоевград и неведнъж е доказвал, че е успява да се възроди.

Тасков потвърди, че с изпадането на отбора ще се намали значително и издръжката на клуба, но наред с това ще намалеят драстично и приходите, най-вече от телевизионни права и от  евентуалното отдръпване на рекламодатели.

„Община Благоевград и Общински съвет ще продължи да подпомага ОФК „Пирин“ с ясното съзнание, че в момента, в който се появи външен инвеститор, който да поеме издръжката на отбора, общината трябва да се оттегли, защото публичните средства, с които разполагаме в крайна сметка са ограничени“, подчерта Радослав Тасков.

Вижте още

Заев очаква оставката на главния прокурор

Новоизбраният премиер на Република Македония Зоран Заев поиска оставката на главния прокурор Марко Звърлевски. Заев поиска отстраняването на Звърлевски на и....

Добави Коментар

CAPTCHA