Неделя 17, Декември 2017
Горещи Новини
Начало / Работим по отпадане на ограниченията на приема на студенти от Македония

Работим по отпадане на ограниченията на приема на студенти от Македония

Работим по отпадане на ограниченията на приема на студенти от Македония. Това каза на пресконференция министърът на образованието и науката Красимир Вълчев предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Имаме политиката по отношение на привличането и обучението на студенти от Р Македония, която се провежда вече над 20 години. През последните две години разширяваме броя на местата във висшите училища за студенти от Македония, догодина също ще направим това и най-вероятно в един момент ще отпаднат и ограниченията.Приемът беше увеличен близо два и половина пъти. Това е заложено и в управленската програма на правителството - да отпаднат ограниченията на студенти от Р Македония“, обясни министърът. 
Той каза още, че трябва да се подпомогне и достъпът на тези студенти, а не просто да се осигурят места. Затова има предложение за промяна на постановленията за стипендиите. „С него увеличаваме стипендиите на студентите, приети по ПМС 103 и ПМС 228 от 150 на 200 лева месечно. Голяма част от тези студенти са от семейства с относително нисък социален статус", каза Вълчев.

Вижте още

Петима ранени при нападение в швейцарски град

Най-малко петима ранени, двата от които - сериозно, при нападение, извършено от неидентифициран мъж, в швейцарския град Шафхаузен, съобщи Ройтерс, цитирайки полиц....

Добави Коментар

CAPTCHA