Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Пътна полиция започва да проверява автомобилите колко замърсяват

Пътна полиция започва да проверява автомобилите колко замърсяват

На екипите на Пътна полиция в София са предоставени седем газ анализатори, закупени от общината на стойност 70 000 лв. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова.
 
Тя допълни, че в рамките на един месец КАТ ще дадат възможност на шофьорите да проверят нивата на замърсяване от автомобилите си, без да бъдат санкционирани.
БГНЕС


Началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев допълни, че има два мобилни газови анализатора, които ще бъдат поставени в патрулни автомобили. Той обясни, че когато се отчетат стойности над допустимите ще бъде съставян акт и автомобила ще бъде спиран от движение.
 

БГНЕС


Комисар Тенев каза още, че се е завишила регистрацията на автомобили, като на 28 декември е достигнала своя пик от 1465 регистрации.
 
По повод газ анализаторите министърът на околната среда Нено Димов заяви, че ще се опита да намери финансиране от ЕК МВР да може да бъде бенефициент по ОП "Околна среда" и да се отпуснат средства. Според него газ анализатори трябва да има в цялата страна, за да има ефект от тях. 
 

Вижте още

Скрити съкровища, които хора са намирали в домовете си

При строеж или ремонт на своите домове някои хора са намирали скрити съкровища. Някои от тях са с уникална стойност. Вижте 5 от тях:Сейф, пълен с алкохол, пари и к....

Добави Коментар

CAPTCHA