Петък 10, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Пълната истина? Излезе първият трейлър на руския "Чернобил"

Пълната истина? Излезе първият трейлър на руския "Чернобил"

"Не е ужасно, но не е добре". Първият трейлър на руския сериал за трагедията в "Чернобил“ бе публикуван преди няколко дни в социалните мрежи. Навярно за никого не е изненада, че тази версия няма нищо общо с шедьовъра на HBO, който се появи през май и успя да си спечели 19 номинации за награди Еми.

"Изглежда отношенията ни с руснаците скоро драстично ще се променят“, казва един американец в първите кадри от руския "Чернобил“ и показва шпионинът на ЦРУ, на чиито плещи лежи вината за взрива в атомната електроцентрала.
Руският сериал ще покаже различната гледна точка на събитията. А тя е – Америка е виновна и Горбачов и правителството му са били силно притеснени за съдбата на хората в Припят. Разбира се, смел агент на КГБ се изправя срещу злия подчинен на ЦРУ и успява да го победи. Все твърдения и версии, чиято истинност е спорна.

Тази версия се финансира от Министерството на културата, което изсипа близо 30 милиона рубли (460 хил. долара) за продукцията, която има за цел да отговори на западната версия.

"Чернобил" на HBO бе приет с възторг от публиката. Той се превърна в най-харесвания сериал в IMDB и почти нямаше човек, който да не говори за него. Русия обаче не прие нещата така. Страната бе обидена от начина, по който е представено съветското правителство, което се опитва да прикрие инцидента пред света, дори и пред себе си. Така западната версия бе заклеймена като карикатура и измислица, а през есента ще видим "истината".

Само за няколко часа, докато беше качен във YouTube, трейлърът събра 60 хил. нехаресвания, а в коментарите се срещаха повече подигравки, откокото похвали. Някои зрители забелязаха, че автобус и пожарна кола имат един и същи регистрационен номер, а актьорската игра не е от най-блестящите.
/dnes.bg

Вижте още

Мъж почина в центъра на Петрич

70-годишен мъж припадна пред очите на минувачи и почина на място в центъра на Петрич зад сградата на Социални грижи, съобщи struma.com.Човекът се хванал за гърдите, запо....

Добави Коментар

CAPTCHA