Понеделник 24, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Протест и в Бяла срещу цигани биячи

Протест и в Бяла срещу цигани биячи

Жители на Бяла излязоха на протест заради пребито момче, съобщи БНТ.

18-годишен младеж от града е в кома след удар по главата. Бил е ранен при сбиване с група роми, прибирайки се от дискотека. 32-годишният мъж, който го е ударил, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Заместник-кметът на Бяла Евгени Димов каза за БНТ, че местната власт взема мерки да няма напрежение. Миналата година роми са били глобени заради силния шум по време на сватба и след това вече не е имало оплаквания, а преди 10-тина дни кметът Димитър Славов е издал превантивна заповед да се спазва обществения ред в община Бяла.

От своя страна протестиращите обявиха, че ще излизат всяка вечер, докато агресията над българското население не спре.

Александър и негови приятели се прибирали от дискотеката през нощта срещу събота. Били пресрещнати от група роми. Един от тях му поискал цигара и след като не получил, двете групи се сбили, при което младежът е ударен с бутилка по главата. Той е настанен в Интензивното отделение на русенската болница с опасност за живота.

Близките на пострадалия Александър отправиха призив за помощ, защото той няма платени здравни осигуровки.


Вижте още

12 индустрии, унищожени от поколението Y

Поколението Y, известно още като поколението на хилядолетието, има предпочитания, които убиват десетки индустрии. Има много на брой комплексни причини, защо пр....

Добави Коментар

CAPTCHA