Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Протест и в Бяла срещу цигани биячи

Протест и в Бяла срещу цигани биячи

Жители на Бяла излязоха на протест заради пребито момче, съобщи БНТ.

18-годишен младеж от града е в кома след удар по главата. Бил е ранен при сбиване с група роми, прибирайки се от дискотека. 32-годишният мъж, който го е ударил, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Заместник-кметът на Бяла Евгени Димов каза за БНТ, че местната власт взема мерки да няма напрежение. Миналата година роми са били глобени заради силния шум по време на сватба и след това вече не е имало оплаквания, а преди 10-тина дни кметът Димитър Славов е издал превантивна заповед да се спазва обществения ред в община Бяла.

От своя страна протестиращите обявиха, че ще излизат всяка вечер, докато агресията над българското население не спре.

Александър и негови приятели се прибирали от дискотеката през нощта срещу събота. Били пресрещнати от група роми. Един от тях му поискал цигара и след като не получил, двете групи се сбили, при което младежът е ударен с бутилка по главата. Той е настанен в Интензивното отделение на русенската болница с опасност за живота.

Близките на пострадалия Александър отправиха призив за помощ, защото той няма платени здравни осигуровки.


Вижте още

Депутатът, изнудвал за суджук, напуска парламента

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, станал популярен покрай случая „Суджукгейт”, напуска парламента по собствено желание. Това заяви зам.-председателят на партия....

Добави Коментар

CAPTCHA