Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Прокуратурата на Саудитска Арабия вече приема на работа жени

Прокуратурата на Саудитска Арабия вече приема на работа жени

Прокуратурата в Рияд съобщи, че за пръв път иска да вземе на работа саудитки в момент, когато Саудитска Арабия се стреми да благоприятства трудовата заетост на жените в рамките на план за икономически и социални реформи, предаде Франс прес.

"Има налични щатни места за жени в прокуратурата на длъжност лейтенант-следовател", обяви канцеларията на генералния прокурор.
Съобщението се вписва в програмата за реформи "Визия 2030" на принца престолонаследник Мохамед бин Салман, в която е заложено жените да станат близо една трета от трудово активното население спрямо сегашните 22 процента.
Неотдавна имиграционните служби съобщиха, че са получили 107 000 кандидатури за 140 свободни места за жени в летищата и на граничните пунктове.

Миналата година крал Салман разреши на жените да шофират от юни, а миналия месец Саудитска Арабия за пръв път позволи на жените да присъстват на футболни мачове.

Саудитките обаче все още се нуждаят от разрешение от мъжки роднина - обикновено баща, съпруг или брат - за да следват, да пътуват и да извършват редица други дейности.

Вижте още

Разкриха кой е най-романтичният жест за жените

Мъже, ако искате да спечелите сърцето на дамата, забравете розите и шоколада. Оказва се, че в представите на съвременните жени най-романтичният жест е да пол....

Добави Коментар

CAPTCHA