Понеделник 23, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / Прерязаха гърлото на кмет на гробище в Белгия

Прерязаха гърлото на кмет на гробище в Белгия

Белгия изпадна в шок, след като 71-годишният кмет на Мускрон Алфред Гаден бе убит по особено жесток начин на гробището в града.
Тялото на мъжа бе открито от съпругата му в понеделник вечерта в гробищния парк „Люин”, като човекът е бил с прерязано гърло.
Смъртта на Гаден шокира страната, като премиерът изрази „ужаса си” от смъртта на пенсионирания депутат.
Гаден беше изявен консерватор и кмет на Мускрон - индустриален град с 57 000 жители, разположен близо до границата с Франция и Лил.

Белгийската полиция арестува белгийски тийнейджър, който сам се предал на полиция и обяснил, че е прерязал гърлото на местен кмет, за да отмъсти за самоубийството на баща си.
Убиецът, който е на 18 години и чието име не се съобщава, се предал сам и казал, че е искал да отмъсти за баща си, самоубил се преди две години, след като изгубил работата си като общински служител в Мускрон.

Гаден освен кмет поддържал и гробището. Белгийският премиер Шарл Мишел нарече убийството ужасяващо.

Въпреки че способът на убийството напомня на екзекуциите на „Ислямска държава”, делото се води от местен прокурор, а не от следователите от белгийската служба за борба с тероризма.
„Всичките ми мисли са със семейството и приятелите му”.
Сред многото други, които изказаха съболезнования, беше Мартин Обри, бивш лидер на френската Социалистическа партия и дългогодишен кмет на град Лил.
Филип Курар, президент на парламента на френскоговорящата белгийска област Валония, коментира: „Ужасяващо. В какъв свят живеем?”

Вижте още

Наши учени с иновативен метод за производство на пелети за горене от лавандула

Екип от Селскостопанската академия откри начин за производство на пелети за енергийни цели от отпадната биомаса на лавандулата. Все още обаче не е ясно к....

Добави Коментар

CAPTCHA