Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Прерязаха гърлото на кмет на гробище в Белгия

Прерязаха гърлото на кмет на гробище в Белгия

Белгия изпадна в шок, след като 71-годишният кмет на Мускрон Алфред Гаден бе убит по особено жесток начин на гробището в града.
Тялото на мъжа бе открито от съпругата му в понеделник вечерта в гробищния парк „Люин”, като човекът е бил с прерязано гърло.
Смъртта на Гаден шокира страната, като премиерът изрази „ужаса си” от смъртта на пенсионирания депутат.
Гаден беше изявен консерватор и кмет на Мускрон - индустриален град с 57 000 жители, разположен близо до границата с Франция и Лил.

Белгийската полиция арестува белгийски тийнейджър, който сам се предал на полиция и обяснил, че е прерязал гърлото на местен кмет, за да отмъсти за самоубийството на баща си.
Убиецът, който е на 18 години и чието име не се съобщава, се предал сам и казал, че е искал да отмъсти за баща си, самоубил се преди две години, след като изгубил работата си като общински служител в Мускрон.

Гаден освен кмет поддържал и гробището. Белгийският премиер Шарл Мишел нарече убийството ужасяващо.

Въпреки че способът на убийството напомня на екзекуциите на „Ислямска държава”, делото се води от местен прокурор, а не от следователите от белгийската служба за борба с тероризма.
„Всичките ми мисли са със семейството и приятелите му”.
Сред многото други, които изказаха съболезнования, беше Мартин Обри, бивш лидер на френската Социалистическа партия и дългогодишен кмет на град Лил.
Филип Курар, президент на парламента на френскоговорящата белгийска област Валония, коментира: „Ужасяващо. В какъв свят живеем?”

Вижте още

Специалисти по здравни грижи ще излязат на протест

В Международния ден на сестринството - 12 май, специалисти по здравни грижи ще излязат на протест в столицата. Това съобщиха от Българската асоциация на....

Добави Коментар

CAPTCHA