Събота 24, Февруари 2018
Горещи Новини
Начало / Премиерът Борисов иска центрове за мигрантите извън ЕС

Премиерът Борисов иска центрове за мигрантите извън ЕС

Мигрантите трябва да се настаняват в центрове за сигурност извън Европейския съюз (ЕС)Дъблинското споразумение не работи, но буквално цепи Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с чешкия министър-председател Андрей Бабиш, който е на официално посещение у нас.
 
"Дъблинското споразумение не работи така както искаме и не само разделя, а буквално цепи Европа. Аз мисля, че с доверието, което имаме помежду си, ще намерим един разумен компромис. А компромисът е да се затворят границите, да се влиза само през контролно-пропусквателните пунктове, да се изградят центрове за сигурност там, където няма - в Либия, в Турция, да плащаме затова, колкото и да не ни се иска. Дипломацията ни да бъде такава, че да работи за мирен процес", заяви Борисов.

Министерски съвет, пресцентър


Премиерът на Чехия Андрей Бабиш заяви от своя страна, че е важно Европа да помисли над Шенгенското пространство. Не разбираме защо Гърция е в Шенген, а България, Хърватия, Румъния не са, заяви Бабиш.
 

Министерски съвет, пресцентър


Чешкият премиер също бе категоричен, че Дъблинското споразумение не работи ефективно, особено в частта за квотите за разпределението на бежанците. Затова той се надява още по време на българското председателство на ЕС да започне промяната на споразумението.

Вижте още

Петрич ще бъде домакин на обществено обсъждане на Програмата за председателството на България на Съвета на ЕС

Утре, 27.09.2017 г. от 9.30 часа в Петрич Министерство на регионалното развитие и благоустройство организира обществено обсъждане на Програмата за предстоящото предсе....

Добави Коментар

CAPTCHA