Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Премиерът Борисов иска центрове за мигрантите извън ЕС

Премиерът Борисов иска центрове за мигрантите извън ЕС

Мигрантите трябва да се настаняват в центрове за сигурност извън Европейския съюз (ЕС)Дъблинското споразумение не работи, но буквално цепи Европа. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с чешкия министър-председател Андрей Бабиш, който е на официално посещение у нас.
 
"Дъблинското споразумение не работи така както искаме и не само разделя, а буквално цепи Европа. Аз мисля, че с доверието, което имаме помежду си, ще намерим един разумен компромис. А компромисът е да се затворят границите, да се влиза само през контролно-пропусквателните пунктове, да се изградят центрове за сигурност там, където няма - в Либия, в Турция, да плащаме затова, колкото и да не ни се иска. Дипломацията ни да бъде такава, че да работи за мирен процес", заяви Борисов.

Министерски съвет, пресцентър


Премиерът на Чехия Андрей Бабиш заяви от своя страна, че е важно Европа да помисли над Шенгенското пространство. Не разбираме защо Гърция е в Шенген, а България, Хърватия, Румъния не са, заяви Бабиш.
 

Министерски съвет, пресцентър


Чешкият премиер също бе категоричен, че Дъблинското споразумение не работи ефективно, особено в частта за квотите за разпределението на бежанците. Затова той се надява още по време на българското председателство на ЕС да започне промяната на споразумението.

Вижте още

Сандански полицаи откриха пакет с канабис на възлова улица в града

Криминалисти в Сандански се натъкнаха на близо 0,79 грама канабис.Около 10:55 часа вчера в района на ул.“Тодор Каблешков“ в Сандански, от полицейски служители на РУ ....

Добави Коментар

CAPTCHA