Неделя 20, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Президентът на Зимбабве остава под домашен арест

Президентът на Зимбабве остава под домашен арест

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе остава под домашен арест, предадоха световните медии. 93-годишният държавен глава, който е на власт от 1980 г., е в безопасност, а съпругата му по непотвърдена информация е заминала за Намибия. Тя се смяташе за най-вероятния негов наследник. 

Жителите на африканската страна очакват следващите действия на военните, които поеха контрола над държавната телевизия. Все още не е ясно дали действията им целят сваляне на президента Магубе от власт, или целта им са негови приближени, които са причинили "социално и икономическо страдание".

От вторник военните обикалят по улиците на Хараре, столицата на Зимбабве, като твърдят, че целта им е престъпниците около държавния глава. Междувременно те успокояват жителите на страната, че Робърт Мугабе и семейството му са здрави и тяхната сигурност е гарантирана.

На този етап все още няма информация за това кой ръководи военните действия в Зимбабве. 

Вижте още

Умна тениска контролира дишането

Учени от университета Лавал в Квебек създадоха умна тениска, която следи в реално време темповете на дишането на човека, който я носи, съобщи ЮПИ.За целта не се из....

Добави Коментар

CAPTCHA