Събота 24, Февруари 2018
Горещи Новини
Начало / Президентът Радев пристигна във Франция, срещна се с Макрон и ще кара изтребител

Президентът Радев пристигна във Франция, срещна се с Макрон и ще кара изтребител

Българският президент Румен Радев пристигна на официална визита във Франция. Работното му посещение е продължение на диалога между него и френския му колега Еманюел Макрон след срещата им в двореца Евксиноград през август тази година. Макрон посрещна Румен Радев на входа на Елисейския дворец.

Фокус на срещата ще бъде двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорство в сферата на отбраната и сигурността, образование и култура.

Това е първата среща за българския държавен глава в рамките на 3-дневното му посещение в Париж, което включва в разговор с директора на Европейската космическа станция Йохан Вьорнер и среща с новия генерален директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

В програмата е включено и посещение на военна база Сен Дизие, където ще бъде извършен полет на изтребител, управляван лично от Румен Радев. Президентът ще се срещне и с представители на българската общност в Париж.

Вижте още

Внезапно почина хотелиерът Стефан Шарлопов

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс". Той е издъхнал тази нощ в съня си, потвърдиха пред dir.bg от "Шарлопов Гр....

Добави Коментар

CAPTCHA