Президентът Радев пристигна във Франция, срещна се с Макрон и ще кара изтребител
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Президентът Радев пристигна във Франция, срещна се с Макрон и ще кара изтребител

Президентът Радев пристигна във Франция, срещна се с Макрон и ще кара изтребител

Българският президент Румен Радев пристигна на официална визита във Франция. Работното му посещение е продължение на диалога между него и френския му колега Еманюел Макрон след срещата им в двореца Евксиноград през август тази година. Макрон посрещна Румен Радев на входа на Елисейския дворец.

Фокус на срещата ще бъде двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорство в сферата на отбраната и сигурността, образование и култура.

Това е първата среща за българския държавен глава в рамките на 3-дневното му посещение в Париж, което включва в разговор с директора на Европейската космическа станция Йохан Вьорнер и среща с новия генерален директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

В програмата е включено и посещение на военна база Сен Дизие, където ще бъде извършен полет на изтребител, управляван лично от Румен Радев. Президентът ще се срещне и с представители на българската общност в Париж.

Вижте още

Къде ще бъде най-горещо днес?

Жълт код за високи температури е обявен за 18 области в страната. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Ст....

Добави Коментар

CAPTCHA