Четвъртък 19, Април 2018
Горещи Новини
Начало / Представихме пред ЕК напредъка по подготовката на председателството

Представихме пред ЕК напредъка по подготовката на председателството

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова представи напредъка при подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС пред високопоставени представители на Европейската комисия (ЕК). В рамките на работното си посещение в четвъртък в Брюксел тя се срещна с българския еврокомисар Мария Габриел, генералния директор на Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и включване“ Мишел Сервоз и Славомир Токарски, директор в Главна дирекция „Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество“.

Акцент в разговорите бяха приоритетите в областта на заетостта и социалната политика, които страната ни ще постави в дневния ред на европейските дебати през първото полугодие на 2018 г. Сред тях са бъдещето на труда, политиките за ранно детско развитие и за интеграция на хора с увреждания, възможностите за подкрепа от Европейския социален фонд след края на настоящия програмен период 2014-2010 г.

Обърнато бе внимание на събитията в календара на председателството, като бяха обсъдени възможностите за подкрепа от страна на Европейската комисия по ключови теми, свързани с важни за гражданите на ЕС въпроси.

Идентифицирани бяха конкретни последващи съвместни действия през следващите няколко месеца, които да подкрепят усилията българското председателство на ЕС да има положителни резултати в ключови области.

По време на разговора с Мишел Сервоз бяха обсъдени широк кръг въпроси за поставянето на социалния аспект в центъра на европейските политики. Акцент в срещата с българския еврокомисар Мария Габриел беше пресечната точка между дигитализацията на съвременния свят и пазара на труда. По време на срещата със Славомир Токарски бяха обсъдени съвместни действия за бъдещото развитие на социалната икономика и социалните иновации.

Вижте още

Димитър Главчев остава председател на НС

Искането на БСП за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев бе отхвърлено. "За“ отстраняването му гласуваха 114 депутати от БСП, ДПС и "Воля", "....

Добави Коментар

CAPTCHA