Понеделник 25, Март 2019
Горещи Новини
Начало / Председателят на БСП – Петрич Й. Атанасова: Едномесечната проверка на работата на Общинското партийно ръководство показа – кухи структури и злоупотреби няма

Председателят на БСП – Петрич Й. Атанасова: Едномесечната проверка на работата на Общинското партийно ръководство показа – кухи структури и злоупотреби няма

Автобус със социалисти от Петрич и Сандански замина днес сутринта за Националния протест пред МС срещу сделката за ЧЕЗ

Кухи структури и злоупотреби в Общински съвет на БСП – Петрич няма, гласят докладите от едномесечната проверка, извършена от членове на Националния съвет и Общопартийната контролна комисия. Това съобщи на пресконференция днес председателят на петричкото общинско ръководство на столетницата Йорданка Атанасова. На пресконференцията присъстваха и заместник председателят Димитър Малев, адвокат Божана Тошева, член на Изпълнителното бюро, и заместник председателят на Младежката партийна организация Йосиф Ангушев.
Проверката, продължила един месец, е извършена от членовете на Националния съвет Галин Дурев, Ангел Вълков и Ваня Маникатева, и Мадлен Стоянова от Общопартийната контролна комисия. Проверена е дейността на ОбС на БСП – Петрич през периода от местните избори през 2015 година до днес.

„Официалната причина за проверката беше диспропорцията между гласовете, които БСП – Петрич получи на местните избори = 2015, и партийните членове. Неофициалната причина са многобройните жалби, които трима наши членове изпращат до централното ръководство на „Позитано“, заяви Йорданка Атанасова. Тя назова и имената на така наречените вътрешнопартийни опозиционери: Ангел Иванов, Максим Илиев и Илия Вачев. „Те и до днес обикалят основните партийни организации по места и разпространяват инсинуации. Докладите и на членовете на Националния съвет, и на общопартийната контролна комисия, бяха представени официално пред Общински съвет на БСП – Петрич. Изводите в докладите гласят, че кухи структури и злоупотреби в ОбС на БСП няма. Отчетно-изборната конференция, която се проведе на 10 април 2016 година, е легитимна. Имаме препоръки по организационната работа, по които работим“, каза Атанасова. Тя прикани тримата от вътрешната опозиция да работят заедно с общинското ръководство.

През месец април младежките организации на БСП в цялата област ще проведат отчетно-изборни конференции. Младежкото партийно обединение се състои от 50 души, които следващия месец ще изберат ново ръководство. Членовете на БСП в Петрич са 600  с електронни членски карти, съобщи Атанасова.

„На фона на скандалите, които тресат страната от началото на годината, много често се питаме: едва ли ОбС на БСП – Петрич е най-интересна тема. Със сигурност сделката с ЧЕЗ е много по интересна, защото ЧЕЗ влиза и в домовете в нашата община. И защото членовете на БСП – Петрич са будни и интелигентни хора, част от тях днес са пред Министерски съвет на протест, за да изкажат своята позиция“, заяви Атанасова.

На 23 март  от 10 часа в залата на общината евродепутатът от БСП Георги Пирински ще проведе отворена дискусия с всички, които желаят да присъстват, без значение от партийната им принадлежност.

„Нека така наречената вътрешна опозиция насочи своето внимание към нашите опоненти. Ние от ръководството на партията не сме врагове“ призова Димитър Малев.

Днес сутринта за от Петрич за Националния протест в София замина автобус социалисти от Петрич и Сандански. Протестът е срещу сделката за ЧЕЗ, организиран е от граждански сдружения, партия „Възраждане“ и партията на Велизар Енчев, и е подкрепен от БСП.

struma24.com

Вижте още

Без "Синя зона" в Благоевград до 2 март

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов разпореди такса „Синя зона“ в Благоевград да отпадне до 2 март, включително. Причините са метеорологичните условия. Общ....

Добави Коментар

CAPTCHA