Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Предлагат КНДР да бъде засипана с 25 милиона смартфони и безплатен интернет

Предлагат КНДР да бъде засипана с 25 милиона смартфони и безплатен интернет

Джоко Уилинк, бивш командос от американския флот, сега автор и сътрудник на Business Insider, даде неочакван отговор как би се справил със севернокорейската криза, пише в. „Индипендънт“.

Предложението на Уилинк не включва никакви скрити специални оперативни удари или военни действия от какъвто и да е вид. Вместо бомби, Уилинк предлага САЩ да пуснат в Северна Корея милиони айфони.

"Хвърлете 25 милиона айфони по тях и сложите над тях сателити с безплатна Wi-Fi", написа в Туитър Уилинк миналата седмица.

Макар самото предложение е фантастично и пресилено, Юън Сун - експерт по проблема в Северна Корея в центъра "Стимсън", казва, че основната концепция може да работи.

"Ким Чен Ун разбира, че веднага щом обществото се отвори и севернокорейците осъзнаят какво са пропуснали, че режимът на Ким е неустойчив, той ще бъде свален", каза Сун пред Business Insider.

Поради тази причина правителството на Северна Корея категорично се противопоставя на всички мерки, които отразяват предложението на Уилинк.

 Сун посочи, че когато Южна Корея е използвала балони, от които били пускани брошури и DVD-та над Северна Корея, режимът на Ким Чен Ун действал с военни средства,тъй като усетил слабостта на правителството си спрямо тези на проспериращите либерални демокрации.

 Поради тази причина Северна Корея ще отхвърли дори безплатните айфони за цялото си население, за което се смята, че е около 25,2 милиона.

Такава мярка, каза Сун, също ще отвори Запада за критика "за възнаграждаване на незаконна ядрена диктатура", която "знаем, че е извършила огромни нарушения на човешките права срещу своя народ".

 И тъй като Северна Корея поставя режима на Ким над всичко друго, всяка инвестиция или помощ ще бъде "използвана преди всичко от правителството", каза Сун, като добави: "Ще трябва да преглътнем последиците от инвестиция от 100 млн. долара, тъй като до хората ще стигнат най-много 10 долара."

Северна Корея сурово наказва обикновените граждани, за които се установи, че ползват южнокорейски медии, така че има основателна причина да се мисли, че предоставянето на достъп до интернет или устройства на севернокорейците биха могли да доведат до убийства на хората.

"Те няма да се денуклеаризират, докато режимът им не се промени и обществото не се промени", каза Сун. "Този подход може да бъде по-дълъг, но има надежда да успее".

Вижте още

Пияни и дрогирани по пътищата в Пиринско през изминалото денонощие

23 – годишен от Петрич пренощува в ареста, след като бе спипан от полицаите да шофира автомобила си „Фолксваген голф” под въздействието на наркотични вещества.Т....

Добави Коментар

CAPTCHA