Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Почти готови са 16 от новите къщите, които се строят в Хитрино

Почти готови са 16 от новите къщите, които се строят в Хитрино

Десет къщи, които се строят безвъзмездно от Камарата на строителите в Хитрино, са построени и до дни ще могат да бъдат обитавани. Изграждането на една закъснява заради проблем със собствеността на имота. Това съобщи кметът на Хитрино Нуридин Исмаил.
 
От 13-те къщи, които ще се изграждат в населеното място със средства от държавата, от Социалния фонд, шест също са почти готови и са на етап груб строеж, а на три са изградени основите. Предстои строителството на останалите четири къщи, чието изграждане закъснява също заради проблем със собствеността на имотите, които са наследствени, отбеляза Исмаил.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски


По думите му вече са напълно ремонтирани покривите на над 60 къщи в Хитрино, по още 30-40 се работи, а за други покриви, най-малко засегнати от инцидента в населеното място, предстои да се сключат договори за поправката им. През зимата няма да има жители на Хитрино, които да се наложи да живеят във фургон, уточни Исмаил.

Той каза още, че е доволен от свършеното за възстановяването на Хитрино за една година. "Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме амбицията това, което правим, да бъде като показно за страната как се излиза от подобна тежка ситуация", посочи Исмаил.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски


По думите му годишнината от инцидента в Хитрино ще бъде отбелязана с възпоменателна церемония и с курбан за здраве и благоденствие на 17 декември.
Разпоредителното заседание по делото за Хитрино е насрочено за 15 януари 2018 г., от 9.30 ч., в Окръжния съд в Шумен, информират от съдебната институция. Предмет на делото е престъпление по транспорта.
Подсъдими са машинистите, предизвикали железопътната катастрофа в населеното място на 10 декември м.г. - Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков, и двамата от Русе. Делото ще се разглежда по новия процесуален ред, който е в сила от 5 ноември 2017г. На заседанието освен прокуратура, подсъдимите и техните защитници, са призовани и всички пострадали, допълват от съда.
 
Нуридин Исмаил информира последно медиите за извършените строително-ремонтни дейности в Хитрино и за изразходваните средства за възстановяването на населеното място на 2 ноември.

Вижте още

Тръмп подписа разпореждането за вносните мита за стоманата и алуминия

Президентът Доналд Тръмп подписа днес разпореждането за налагането на вносни мита от 25% за стоманата и 10% за алуминия, предадоха осведомителните агенции. ....

Добави Коментар

CAPTCHA