Петък 18, Октомври 2019
Горещи Новини
Начало / Посрещаме астрономическата пролет със студено време

Посрещаме астрономическата пролет със студено време

Нов зимен пристъп ще ни изненада с настъпването на астрономическата пролет. Това показват средносрочните модели, представени в предаването "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Следващата седмица предстои чувствително захлаждане на времето над страната, очаква ни сериозна зимна обстановка. От неделя средиземноморски циклони ще се редуват един след друг и това ще донесе над страната сериозно влошаване на времето, като неговият пик ще е в средата на седмицата.

В събота и неделя времето все още ще остане топло. В събота югозападният вятър ще се усили още, особено в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините. Дневните температури ще достигнат 20-25 градуса, на отделни места и повече.
 
През нощта срещу неделя и в неделя от запад на изток ще превали, на места временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони север-североизточен.
 
Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

Още в понеделник вечерта нов средиземноморски циклон ще донесе над страната ни отново лошо време, облаци и превалявания от дъжд. В нощта срещу вторник в Североизточна България е възможно дори да превалява сняг.

В сряда и четвъртък се очаква чувствително понижение на температурите и над страната ще бъде истинска зима. Ще започнат валежи от дъжд, които бързо ще преминат на северозапад и на места в Северна България, Предбалкана и Североизточна България ще се образува нова снежна покривка. Възможно е да има затруднения в транспорта.

След това ни очакват дни на спокойно време - петък, събота и неделя. Времето обаче ще бъде студено. Истинската пролет ще настъпи след 24-25 март, когато средните температури ще бъдат в нормите за края на месец март - между 9 и 14 градуса.

Вижте още

Благоевград отново приема любими български изпълнители на 26 юни

На 26 юни музикално турне, което събра едни от любимите български изпълнители, ще завладее Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Култур....

Добави Коментар

CAPTCHA