Сряда 21, Ноември 2018
Горещи Новини
Начало / Посланикът на САЩ: България не покрива изискванията за отпадане на визите

Посланикът на САЩ: България не покрива изискванията за отпадане на визите

България не покрива изискванията за отпадане на визите за САЩ. Това каза посланикът на страната в България Ерик Рубин пред Нова тв.

„Ако зависеше от мен, визите щяха да отпаднат веднага. Съгласен съм, че това е важното нещо  за българите”, заяви дипломатът.

„Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че отнема време, особено за хората, които не живеят в София, това си е голямо предизвикателство, но си имаме закони, които регламентират кога може да падне визовият режим за определена държава. Не искам да ви залъгвам, че можем да променим тези правила”, коментира той.

„Честно казано, България не покрива изискванията. Най-важният критерий е хората, на които се отказва виза,  да са много малко. Трябва и да се сведат до минимум онези, които остават нелегално в САЩ, след като са взели виза. Не искам да ви подведа с обещание, че визите ще паднат скоро, но аз и хората от посолството полагаме много усилия това да се случи”, подчерта той.

Вижте още

Вчера бе открита паметна плоча на Паисий Хилендарски в село Първомай

По случай честването на 70 години от основаването на СУ "Св. Паисий Хилендарски", с. Първомай в двора на училището бе открита първата в община Петрич паметна плоча н....

Добави Коментар

CAPTCHA