Понеделник 17, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Поръчката за телефон 112 е спряна заради съмнения за корупция

Поръчката за телефон 112 е спряна заради съмнения за корупция

Обществената поръчка за модернизация на спешния телефон 112 е спряна, тъй като според вътрешния министър Валентин Радев „нещата са направени така, че някой да взема много големи пари за поддръжка“. От думите на министъра става ясно, че последните 2 години телефонът не работи както трябва - забавят се сигнали към спешната помощ, полицията и пожарната.

„Вероятно ще има нов конкурс или пряко договаряне. Нещата са направени така, че някой да взема много големи пари за поддръжка. Това е една от причините в момента да бъде спряна тази обществена поръчка. Имам уверението, че то може да бъде направено с не толкова много средства. Това правим в момента - прецизираме тази обществена поръчка и тя ще бъде пусната отново“, каза Радев.

Пускането на поръчка е необходимо, тъй като тази година изтича договорът за поддръжка на стария софтуер, а нов не е инсталиран. Трябва да се купи и хардуер.

„Версията на софтуерното приложение на Единния европейски номер за спешни повиквания 112 е от 2006 г., който е актуализиран през 2010 г. Тази версия ще се поддържа от производителя до 2017 г. Причините, поради които софтуерът не е актуализиран е, че към датата на изтичане на последния договор за следгаранционна поддръжка на националната система 112 след месец април 2015 г., не е била налична новата версия”, каза министър Радев.

Вижте още

Да си само на 3 години и да бъдеш обявена за жива богиня (СНИМКИ)

Тригодишната Тришна Шакия стана новата жива богиня на Непал и ще бъде почитана както от индуистите, така и от будистите, предаде Асошиейтед прес. Новата жива б....

Коментари

  1. gustavoydi

    Здравствуйте дамы и господа! Наша организация занимается свыше 10 лет доставкой и перевозкой различных грузов в городе Харькове.

Добави Коментар

CAPTCHA