Полиция и прокурори блокираха Община Септември
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Полиция и прокурори блокираха Община Септември

Полиция и прокурори блокираха Община Септември


Мащабна полицейска акция започна рано тази сутрин в Община Септември. Сградата на ведомството е обградена от полицейски автомобили и камиони, както и от бусове с надпис „Прокуратура на България“. Патрулки са забелязани и пред къщата на кмета Марин Рачев в града.

Марин Рачев
Марин Рачев

Вероятно в общината се извършва претърсване и изземване на документи. Акцията се води от Специализираната прокуратура. Подобна е ситуацията в административна сграда на улица „Патриарх Евтимий“, в която има офис на съпругата на кмета – Васка Рачева. Окупирани са и още два бизнес центъра.

обвинения

От началото на м.г. Марин Рачев е в полезрението на разследващите, а през декември преписката срещу него, съдържаща 14 тома материали на 5 283 страници, бе предадена на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд.

Още тогава от ведомството разпространиха информация, че срещу градоначалника са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления. Става дума за сделки със съпругата на кмета и с фирма на нейна втора братовчедка. Разследващите смятат, че нанесените щети са на стойност около 13 000 000 лева.

Вижте още

Ново лекарство дава надежди на деца, засегнати от прогерия

Децата, засегнати от прогерия - рядко нелечимо заболяване, свързано с бърз растеж и преждевременна смърт, могат да живеят по-дълго, ако се лекуват експериментален....

Добави Коментар

CAPTCHA