Понеделник 15, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Полиция и прокурори блокираха Община Септември

Полиция и прокурори блокираха Община Септември


Мащабна полицейска акция започна рано тази сутрин в Община Септември. Сградата на ведомството е обградена от полицейски автомобили и камиони, както и от бусове с надпис „Прокуратура на България“. Патрулки са забелязани и пред къщата на кмета Марин Рачев в града.

Марин Рачев
Марин Рачев

Вероятно в общината се извършва претърсване и изземване на документи. Акцията се води от Специализираната прокуратура. Подобна е ситуацията в административна сграда на улица „Патриарх Евтимий“, в която има офис на съпругата на кмета – Васка Рачева. Окупирани са и още два бизнес центъра.

обвинения

От началото на м.г. Марин Рачев е в полезрението на разследващите, а през декември преписката срещу него, съдържаща 14 тома материали на 5 283 страници, бе предадена на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд.

Още тогава от ведомството разпространиха информация, че срещу градоначалника са събрани достатъчно доказателства за извършени престъпления. Става дума за сделки със съпругата на кмета и с фирма на нейна втора братовчедка. Разследващите смятат, че нанесените щети са на стойност около 13 000 000 лева.

Вижте още

Борисов и председателят на ЕБВР обсъдиха изграждането на коридорите 4, 8 и 10

Изграждането на коридорите 4, 8 и 10 обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие&nb....

Добави Коментар

CAPTCHA