Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Полицейски синдикат призова за пълно легализиране на канабиса в Германия

Полицейски синдикат призова за пълно легализиране на канабиса в Германия

Ръководителят на синдикалната организация на германската полиция БДК Андре Шулцпризова употребата на канабис да бъде декриминализирана, предаде Асошиейтед прес.

През март миналата година германските власти разрешиха частично употребата на марихуана за медицински цели, но изрично подчертаха, че това не означава легализирането й за други цели.

Шефът на БДК (Федералния синдикат на служителите от сектор "Криминална полиция") заяви за днешното издание на ежедневника "Билд", че организацията е за пълна декриминализация на потреблението на канабис. Шулц каза, че сегашната система слага клеймо върху хората и ги тласка към престъпните кръгове.

"Погледнато в исторически план, забраната на канабиса винаги е била налагана избирателно. Тя нито е разумна, нито е целесъобразна", заяви той. Шулц обаче каза, че марихуаната трябва да остане забранена за шофьорите.

Вижте още

Ураганът „Ирма” набира скорост, вече е изключително опасен

„Ирма” вече е пета категория ураган и се превърна в изключително опасен, приближавайки се до Карибите във вторник, съобщиха от Националния център за урагани в М....

Добави Коментар

CAPTCHA