Петък 10, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Под надслов „105 ГОДИНИ СВОБОДА” Петрич ще почете Деня на освобождението си

Под надслов „105 ГОДИНИ СВОБОДА” Петрич ще почете Деня на освобождението си

Проявите в чест на историческата годишнина – 28.10.  ще започнат ден по-рано /27.10./ с тържествена панихида в памет на загиналите за свободата на Петрич. Тя ще бъде отслуженва в храм „Св. Успение Богородично” от 9.30 часа. 

В същия ден, 27.10. в 10.30 ч в Историческия музей ще бъде открита фотодокументална изложба на тема „Освобождението на Петрич”. От 11.00 ч отново в експозиционната зала на музея започва церемонията по награждаването на лауреатите от общинския конкурс „105 ГОДИНИ СВОБОДА”. 

В 18.00 ч на 27.10. в големия салон на читалище „Братя Миладинови” за петричани и гостите на града ще бъде представен спектакълът „Осмото чудо” на НФА „Българе”. 

От 20.00 ч пред паметника на освободителя на Петрич капитан Никола Парапанов започва тържествената заря и полагане на цветя и венци в памет на героите. Кулминационният момент ще бъде изпълнението на живо на химна на Република България от 105 деца от музикалните школи в Петрич.

На 28.10. ,събота, от 10.00 ч. в залата на Младежки дом клуб „Родолюбие” към Общински детски комплекс ще се представи с композицията „Моят любим град в миналото и сега”. 

Същият ден от 12.00 ч на градския площад ще се проведе първият по рода си „Парад на хвърчилата”, отново по инициатива на Общински детски комплекс с подкрепата на Община Петрич. Част от празничните прояви ще бъдат подчинени на каузата на благотворителността за животоспасяваща трансплантация на бъбрек на 51-годишния петричанин Марин Сидеров. 

Вижте още

В Лисабон стартира вторият полуфинал на Евровизия, България вече чака финала

Днес в Лисабон стартира вторият полуфинал на конкурса "Евровизия 2018", като на него ще се състезават участници от 18 страни, предава АФП. За попадане във ф....

Добави Коментар

CAPTCHA