Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Повечето американци смятат, че Тръмп е расист

Повечето американци смятат, че Тръмп е расист

Над половината граждани на САЩ, включително повечето латиноамериканци и афроамериканци, смятат, че президентът Доналд Тръмп е расист, предаде Асошиейтед прес.

Проучването на АП и Националния център за изследване на общественото мнение (NORC) показва, че над половината граждани смятат, че неговата политика е влошила положението на латиноамериканците и мюсюлманите. Близо половината смятат, че политиката на Тръмп е влошила и положението на афроамериканците.

протест срещу Тръмп
БГНЕС

Общо 57 на сто от всички възрастни, включително 8 от 10 афроамериканци, три четвърти от латиноамериканците и близо половината от белите, смятат Тръмп за расист. 85 на сто от привържениците на Демократическата партия са съгласни с това твърдение, но само 21 на сто от привържениците на Републиканската партия го приемат.

протест срещу Тръмп
БГНЕС

Близо половината американци, включително две трети от афроамериканците, смятат, че междурасовите отношения в САЩ са се влошили през последната година.

протест срещу Тръмп

Вижте още

Полицейски синдикат призова за пълно легализиране на канабиса в Германия

Ръководителят на синдикалната организация на германската полиция БДК Андре Шулцпризова употребата на канабис да бъде декриминализирана, предаде Асошиейтед пр....

Добави Коментар

CAPTCHA