Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Петрич отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

Петрич отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

Честването на градския площад започна празничен спектакъл, с участиета на възпитаници от клубовете Младежки театър "Маските" и "Родолюбие" при ОДК - Петрич.
Община Петрич раздаде 180 книжки "Моята първа книга за Васил Левски" по случай 180 годишнината от рождението на Апостола. Бяха показани най-добрите творби на детското творчество - рисунки и постери, които са отличени в Общиснкия конкурс "Моят любим герой - Левски". На видео екран бе излъчена и презентацията "Левски и свободата",
която е подготвена от Елена Таракова, ученичка в ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров". Презентацията е класирана на първо място също в Общинския конкурс посветен на Апостола.
Накрая се прожектира на открито за всички жители и гости на град Петрич игрален филм за Апостола на Свободата.
Постерна изложба, посветена на живота и делото на Васил Левски, може да бъде разгледана пред Исторически музей – Петрич. Изложбата е разположена пред Централната зала на музея, която се намира на площад „Възраждане“. Постерите ще могат да бъдат видени през следващите няколко дни от 09.00 до 17.00 часа.
Вижте още

Слънце и дъжд ще се редуват следващите дни, другата седмица времето се стабилизира

Времето до събота и неделя ще запази своя лабилен характер. Сутрин със слънце, в следобедните часове и преди полунощ с превалявания от дъжд на много места в стран....

Добави Коментар

CAPTCHA