Четвъртък 20, Февруари 2020
Горещи Новини
Начало / Петрич отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

Петрич отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

Честването на градския площад започна празничен спектакъл, с участиета на възпитаници от клубовете Младежки театър "Маските" и "Родолюбие" при ОДК - Петрич.
Община Петрич раздаде 180 книжки "Моята първа книга за Васил Левски" по случай 180 годишнината от рождението на Апостола. Бяха показани най-добрите творби на детското творчество - рисунки и постери, които са отличени в Общиснкия конкурс "Моят любим герой - Левски". На видео екран бе излъчена и презентацията "Левски и свободата",
която е подготвена от Елена Таракова, ученичка в ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров". Презентацията е класирана на първо място също в Общинския конкурс посветен на Апостола.
Накрая се прожектира на открито за всички жители и гости на град Петрич игрален филм за Апостола на Свободата.
Постерна изложба, посветена на живота и делото на Васил Левски, може да бъде разгледана пред Исторически музей – Петрич. Изложбата е разположена пред Централната зала на музея, която се намира на площад „Възраждане“. Постерите ще могат да бъдат видени през следващите няколко дни от 09.00 до 17.00 часа.
Вижте още

Председателят на ЕП: Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни преди да представи резултатите от работата ....

Добави Коментар

CAPTCHA