Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Петрич инвестира във видеонаблюдение срещу кражби

Петрич инвестира във видеонаблюдение срещу кражби

Община Петрич вече разполага с пълноценно видеонаблюдение на най-рисковите места. Видеокамери са монтирани на входно-изходните точки на града, на възлови кръстовища и площадки, в зони за отдих.

Заради набезите на крадци и за пресичане на нарушенията на обществения ред в част от населените места също са монтирани видеокамери за нюблюдение.

Осем от големите селища - Първомай, Скрът, Кавракирово, Михнево, Ръждак, Дрангово, Марикостиново и Тополница, също разполагат със система за видеонаблюдение.

„Инвестирали сме средства за закупуването на 43 високотехнологични камери за наблюдение, от които две камери са в приемния блок на градската болница. Те зансемат добре тези, които нарушават обществения ред или извършват престъпление. По този начин сме от полза и на полицията за разкриването на някои престъпления”, твърдят от ръководството на община Петрич.

Тази година кметството започна изграждането на дългоочаквания покрит зеленчуков пазар в града. Извършени са неотложни ремонти по улици в селата, почистени са дерета, ремонтиран е канализационен клон в село Рупите, който е наводнявал жилищни сгради.

Общо през годината са положени 6623 метра нов водопровод, 616 метра канализация, 6625 кв м улици са бетонирани, 12 307 кв м е положената нова асфалтова настилка, 5467 кв м са изкърпени. Асфалтирани са 2/3 от ул. „Места” в града, която е околовръстна и поема трафика и за съседна Македония. На улицата са подменени водопроводът и тротоарите. През годината бяха закупени шест нови ВиК–помпи, две за града и четири за селата Кърналово, Михнево и Старчево за решаване на проблемите с питейната вода./kmeta.bg

Вижте още

Буря сее смърт и хаос в Германия (СНИМКИ)

Най-малко трима души са загинали в Германия от бурята "Себастиан", която е обхванала Северна Европа, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.Ветрове ....

Коментари

  1. Андон Стефанов

    Поздравления за общинската администрация , стига системите за наблюдение да да се преглеждат и се вземат адекватни решения срещу нарушителите .

Добави Коментар

CAPTCHA