Неделя 19, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Перничанка даде 16 000 лева на ало-измамници

Перничанка даде 16 000 лева на ало-измамници

77-годишна перничанка е измамена със сумата от 16 000 лева. Използвана е позната схема с провеждаща се полицейска акция.
 
Вчера около обяд, на домашния телефон на самотно живеещата жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.
 
Мнимият полицай поискал всичките пари, които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника у възрастната.
 
Обърканата и изплашената жена събрала всичките 16 000 лева които имала вкъщи и и ги изхвърлила през терасата. Когато няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.
 
От ОДМВР-Перник информират гражданите, че през последните няколко дни се наблюдава активност от страна на телефонните измамници. Хората да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари.
 
Когато получат подобни обаждания, да се свържат със свои близки или познати, преди да предприемат каквито и да било действия. Уместно е веднага да се обадят и на тел. 112, където ще получат информация и съвети какво трябва да направят в конкретния случай.
 
Сигнали на спешния телефон да се подават и при неосъществени опити на измами. От полицията отново припомнят, че в своята работа МВР и всички останали институции не искат пари на ръка и не търсят подобно съдействие от гражданите.

Вижте още

Нов рентген за филиала в Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД

Рентгеновият апарат е от ново поколение и заменя досегашния в петричката болница, който е амортизиран през годините и с по-ниска ефективност на работа. За закупу....

Добави Коментар

CAPTCHA