Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, убеден пиарът на "Младост"

Парите в колата на Иванчева са подхвърлени от Дюлгеров, убеден пиарът на "Младост"

Кашонът с парите, който беше намерен в колата на кмета на столичния район "Младост" при показната акция по задържането ѝ, е бил подхвърлен от бившия районен кмет Петър Дюлгеров. Това заяви пред bTV пиарът на "Младост" Петър Кържилов.

Кържилов е категоричен, че Иванчева е натопена от бившия районен кмет, който е сочен и за посредник при корупционната сделка. Това станало без Иванчева и Петрова да го видят, допълни пиарът.

Според Кържилов цялата история с подкупа е измислена от спецпрокуратурата. 
Това било мнението и на останалите служители в община "Младост", които провели свое собствено разследване по случая.

По думите на пиарът става въпрос за набеждаване, което е нагласено от организирана престъпна група. Според него също така няма разрешение от съдия за белязаните банкноти. Останалите разузнавателни средства също били използвани неправомерно. Кържилов очаква обвиненията срещу Иванчева да отпаднат в съда.

Случаят с ареста на Иванчева коментира и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Пред БНТ той заяви, че МВР изпълнява това, което от прокуратурата кажат. "Ние сме там, защото така е решила прокуратурата, аз не решавам дали е правилно, или не", посочи Радев. 

По думите му не можело действията на служителите на МВР при задържането на Иванчева да бъдат по-експедитивни, както вчера премиерът Борисов пожела. 
Действията се забавили, за да може МВР да подпомогне максимално прокуратурата.

Случаят коментира и председателят на новия антикорупционен орган Пламен Георгиев. По думите му задържаните управници от столичния район "Младост" си позволявали доста "глезотии". Те отишли на почивка, което отложило едното предаване на подкупа.

"Започваме да правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми, като ще проверим всичките банкови сметки и всичките придобити от тях имоти в България и чужбина", допълни Георгиев.

Според антикорупционния шеф няма как да има отвод на съдията по делото срещу Иванчева Пламен Панайотов, въпреки добрите отношения между него и Георгиев. "Няма как да има отвод, защото... ние нямаме никакви правомощия да извършваме действия по разследването. Задържането на лицата, претърсването и изземването, разпитите на свидетелите ги извършват единствено и само прокуратурата", обясни Георгиев.

Вижте още

Тъмното минало на „злокобната“ ни галактическа съседка Андромеда

Андромеда - нашият най-близък галактически съсед, крие тъмно минало. Американски учени са установили, че въпросната "злокобна" формация е проявила канибализъм ....

Добави Коментар

CAPTCHA