Неделя 17, Декември 2017
Горещи Новини
Начало / От септември ще се приемат заявления за отстъпка от акциза на горивата

От септември ще се приемат заявления за отстъпка от акциза на горивата

Приемът на заявления за държавна помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство стартира на 11 септември 2017. Средствата се изплащат за 2016 г. като крайният срок за подаване на документи е 29 септември 2017 г. 

Земеделските стопани следва да подадат заявления в общинските служби „Земеделие”, заедно с копия от и опис на фактурите за закупено гориво, съобщават от Министерство на земеделието и храните.

Преди приема на заявления е добре земеделските стопани (особено тези, при които е имало такива проблеми в рамките на предходната кампания) да обърнат внимание на най-често допусканите грешки при попълване на описите за закупено гориво, с оглед тяхното избягване. Документ с типовете грешки може да видите тук.

Препоръчително е земеделските стопани да направят проверка с доставчиците си на гориво и/или НАП, относно това дали фактурите за закупено гориво за 2016 г. са декларирани коректно.

Важно е да се отбележи, че съгласно условията на схемата с изчисляването на индивидуалната квота на земеделските стопани се включват само литрите газьол, закупен с фактури, които фигурират в дневниците за продажби на търговците на гориво, и поради това справка трябва да се направи именно там.

Документите по отношение на прилагането на схемата и образците могат да бъдат видени тук

Вижте още

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат и да шофират

Саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените да шофират автомобили, предава CNBC. С това бе сложен край на още една консервативна традиция в страната, ....

Добави Коментар

CAPTCHA