Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / От днес учителите ще получават най-малко 760 лв. заплата

От днес учителите ще получават най-малко 760 лв. заплата

От 1 септември българските учители ще получават най-малко 760 лв. заплата, тъй като влиза в сила решението на управляващите за 15% ръст на възнагражденията в сферата.

Промяната засяга учителите, възпитателите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, треньорите по вид спорт, рехабилитаторите на слуха и говора, ръководителите на направление ИКТ. Решението беше обсъдено и одобрено от социалните партньори в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество.

Минималното възнаграждение на училищен директор от 1 септември вече е 950 лв., а на заместник-директорите – 887 лв. Минималната заплата за главен учител е 836 лв., а за старши учител – 792 лв.

Освен това, във връзка с амбициите на управляващите да стартират специални междуинституционални мерки по задържане и обхващане на деца и ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст, се въвеждат и две нови допълнителни трудови възнаграждения за педагозите.

 От 1 януари 2018 г., 4% към заплатата ще получават учителите, които участват в съвместните екипи за обхващане и задържане на ученици, които не желаят да получат образование в задължителната предучилищна и училищна възраст, както и учителите, които провеждат допълнително обучение на учениците, които не са усвоили учебната програма, както и на деца, които не владеят български език.

Вижте още

6-годишно българче взе златен медал от Oлимпиада в Tайланд

Български математици с медали от Oлимпиада в Tайланд, съобщи Нова телевизия. Най-малкият  от тях е само на 6 години. На състезанието бъдещият първокласник е тряб....

Добави Коментар

CAPTCHA