Вторник 18, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Осъдиха началник в ДАНС за разгласяване на държавна тайна

Осъдиха началник в ДАНС за разгласяване на държавна тайна

Три години затвор условно за бившия началник на отдел в Специализираната дирекция „Финансова сигурност” на ДАНС Марин Маринов. Обвинението е за това, че разгласил информация от 11 класифицирани документа.
 
От престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата.
 
От Софийски градски съд смятат, че от действията на Маринов няма особено тежки последици за държавната сигурност, поради което оправдаха бившия началник от ДАНС по едно от обвиненията.
 
От прокуратурата обаче протестират решението пред Апелативен съд. Те настояват, че престъплението е довело до тежки последици за държавата, тъй като информацията разкрива данни за действия против икономическата и финансовата сигурност.
 
Информацията, която служителят на ДАНС разпространил, разкривала използваните от службата оперативни методи. Освен това в документите присъствали и имената на  доброволните сътрудници на службите, което можело да доведе до застрашаване на живота им.

Вижте още

Близо 600 училища ще закупят нови шкафчета за 111 815 ученици

Те са със средства по национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда”Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще закупят нови шк....

Добави Коментар

CAPTCHA