Вторник 19, Юни 2018
Горещи Новини
Начало / Осъдиха началник в ДАНС за разгласяване на държавна тайна

Осъдиха началник в ДАНС за разгласяване на държавна тайна

Три години затвор условно за бившия началник на отдел в Специализираната дирекция „Финансова сигурност” на ДАНС Марин Маринов. Обвинението е за това, че разгласил информация от 11 класифицирани документа.
 
От престъплението са настъпили особено тежки последици за сигурността на държавата.
 
От Софийски градски съд смятат, че от действията на Маринов няма особено тежки последици за държавната сигурност, поради което оправдаха бившия началник от ДАНС по едно от обвиненията.
 
От прокуратурата обаче протестират решението пред Апелативен съд. Те настояват, че престъплението е довело до тежки последици за държавата, тъй като информацията разкрива данни за действия против икономическата и финансовата сигурност.
 
Информацията, която служителят на ДАНС разпространил, разкривала използваните от службата оперативни методи. Освен това в документите присъствали и имената на  доброволните сътрудници на службите, което можело да доведе до застрашаване на живота им.

Вижте още

Задържаха полицейски инспектор в Благоевград

Арестуваха полицейски инспектор в Благоевград. Той е задържан при операция на „Вътрешна сигурност“ на ОД на МВР и Районна прокуратура – Благоевград. Задържа....

Добави Коментар

CAPTCHA