Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Осуетиха втори атентат в Испания, нападателите са неутрализираи

Осуетиха втори атентат в Испания, нападателите са неутрализираи

Втори атентат в Испания тази нощ, но полицията успя да неутрализира нападателите.

В Камбрилс, на 100-тина километра от Барселона петима души с автомобил са опитали да се врежат в тълпа с хора, но колата се обърнала.

Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Пети е бил ранен и арестуван. Пострадали са 7 души.

Нападателите са носели колани с експлозиви. Според властите те са свързани с хората подготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер.

Полицията ги свързва и с инцидент от сряда, който не е привлякъл голямо внимание - взрив в малко градче край Барселона, при който е загинал един човек. Той вероятно е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.

Припомняме, че преди това в четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла”, оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. А ИДИЛ официално пое отговорността за терористичния акт.

Граждани от 24 страни са сред убитите и ранените, съобщи полицията. Сред тях са от Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия и Алжир.

По последни данни загиналите са 13 души, а ранените - над 100.

От Министерство на външните работи обявиха, че няма данни за пострадали или загинали българи при атентата.

Двама са задържани, но все още се издирва шофьорът на вана.

Вижте още

Необходими са 600 млн. лв. за нови мантинели

Голяма част от пътната инфраструктура в България е в окаяно състояние. Дефицитът обаче не е само в асфалта. Липсват пъти знаци, хоризонтална маркировка, а оказва ....

Добави Коментар

CAPTCHA