Неделя 22, Септември 2019
Горещи Новини
Начало / ОП Благоевград протестира: 12 години затвор за Ембака за убийстото на АМ “Струма” са малко

ОП Благоевград протестира: 12 години затвор за Ембака за убийстото на АМ “Струма” са малко

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу осъдителната присъда на Емил Първанов – Ембака за умишлено убийство.

Престъпното деяние е било извършено от него около 13:30 ч. на 26.06.2015 г., на новостроящ се обект „магистрала Струма“, ЛОТ-4, в близост до с. Левуново, община Сандански. Чрез нанасяне на удар с камък по главата, подсъдимият умишлено умъртвил 47-г. Николай Чивиев.

   На 29.06.2018 г. състав на Благоевградския окръжен съд e признал за виновен подсъдимия Първанов и му е наложил наказание от дванадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, като го е оправдал по повдигнатото му обвинение, че убийството е било извършено по хулигански подбуди.

 Съдът е осъдил Емил Първанов да заплати обезщетения на близките на пострадалия за причинените им неимуществени вреди, ведно със законните лихви.

Прокуратурата счита наложеното на подсъдимия наказание за несправедливо, поради което изготви протест пред Софийския апелативен съд. Посочва се, че престъпното деяние е било извършено от него по хулигански подбуди и се прави искане за изменение на присъдата като се увеличи размера на наказанието до двадесет години „лишаване от свобода“. Протестира се и мярката за неотклонение на Емил Първанов, която въпреки постановената осъдителна присъда остава „подписка“, като съдът е преценил, че не е налице реална опасност той да се укрие./pirinsko

Вижте още

Дубай ще строи втора Венеция (снимки)

В Дубай ще бъде изграден плаващ град, наречен Плаващата Венеция. Компанията Kleindienst Group обяви плановете си за изграждането на проекта за град на водата, който ще ....

Добави Коментар

CAPTCHA