Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Няма закрити училища през годината в областта

Няма закрити училища през годината в областта

Няма закрити училища през годината в областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Методи Попов, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието (РУО) – Благоевград. Няма и преобразуване на образователни институции. Попов припомни, че миналата учебна година е имало такова преобразуване на Основното училище в село Самуилово. 
На въпрос „Има ли недостиг на учители в някое от учебните заведения на територията на областта“ експертът отговори: „В това отношение ние сме облагодетелствани благодарение на Югозападния университет „Неофит Рилски“, който създава, формира и предлага на пазара достатъчно педагогически специалисти във всички сфери на образованието и можем да реагираме с достатъчно качествени специалисти, за да осигурим качествен образователен процес“. Методи Попов каза още, че някъде може би все още се търсят учители, както и че дори и в момента се обявяват работни места, но с идеята, че на 15 септември всички училища ще бъдат с пълен преподавателски състав.

Вижте още

Баща използва малолетния си син, за да пренесе контрабандна валута

Недекларирани  29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна ....

Добави Коментар

CAPTCHA