Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Няма закрити училища през годината в областта

Няма закрити училища през годината в областта

Няма закрити училища през годината в областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Методи Попов, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието (РУО) – Благоевград. Няма и преобразуване на образователни институции. Попов припомни, че миналата учебна година е имало такова преобразуване на Основното училище в село Самуилово. 
На въпрос „Има ли недостиг на учители в някое от учебните заведения на територията на областта“ експертът отговори: „В това отношение ние сме облагодетелствани благодарение на Югозападния университет „Неофит Рилски“, който създава, формира и предлага на пазара достатъчно педагогически специалисти във всички сфери на образованието и можем да реагираме с достатъчно качествени специалисти, за да осигурим качествен образователен процес“. Методи Попов каза още, че някъде може би все още се търсят учители, както и че дори и в момента се обявяват работни места, но с идеята, че на 15 септември всички училища ще бъдат с пълен преподавателски състав.

Вижте още

И таз добра! В Германия пресъздават апартаменти от социализма, защото...

Дом за възрастни в Дрезден, Германия, връща хората назад във времето. Кафяви и жълти орнаменти очертават стените, а из стаите се носи миризма на перилни препарати,....

Добави Коментар

CAPTCHA