Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Ню Джърси забрани на пияни да управляват дронове

Ню Джърси забрани на пияни да управляват дронове

От десетилетия шофирането след употреба на алкохол е забранено, но сега към забраните Ню Джърси присъедини и управляването на безпилотен самолет от почерпени хора на по няколко уискита.

Законът приема за нарушение оперирането с дрон под въздействието на алкохол, наркотици, халюциногени или с концентрация на алкохол в кръвта от 0.08% и нагоре.
Нарушенията могат да бъдат наказвани с до шест месеца затвор и глоба от 1000 долара.

Също така е забранено използването на самолети, които биха могли да застрашат живота или имуществото, в или близо до затворите, в търсене на примери за живот в дивата природа.

От Асоциацията за потребителски технологии казват, че общите продажби на дронове се очаква да нараснат с 20% до рекордните 3,7 милиона броя през 2018 г., което ще доведе до приходи от 1,2 млрд. долара. Голямото увеличаване на безпилотните летящи машинки и подобренията по тях обясняват промените на законите за действия с тях.

Вижте още

5 блока в Петрич ще се санират по европейска програма

По Оперативна програма „Региони в растеж” в община Петрич ще бъдат санирани пет жилищни блока. Общата стойност на финансирането е 1 960 000 лева. Това е инвестиция,....

Добави Коментар

CAPTCHA