Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Непоказвани вещи на Ванга изложени в къщата-музей в Петрич

Непоказвани вещи на Ванга изложени в къщата-музей в Петрич

Непоказвани досега вещи на Ванга са изложени в къщата - музей в Петрич. Поводът е 10 г. от откриването на музея, което ще се отбележи през май, но и рождения ден на пророчицата - 31 януари. "Знам, че има спорове, когато точно е родена - дали на 31 януари или на 3 октомври, но това не е най-важното. Важно е да има поводи да си спомняме за живота й и добрите дела. Самата тя приживе е казвала, че е радостна, че празнува два пъти рожден ден", каза директорът на историческия музей в Петрич Сотир Иванов.
Няма да се променя експозицията, която е в момента, защото тя показва автентичния вид на къщата на Ванга, но е дообогатена с още предмети и снимки най вече от младите й години. Сред тях са рокли, които е носела по различни празнични поводи. "Знаем, че Ванга е била повече от скромна, затова при вещите й няма лукс. Вече сме изпълнили 8 книги с впечатления от посетители на музея и от тях сме извадили най-интересните спомени, които хората са споделяли", допълни Иванов.

Сред извадените от фондохранилището предмети са още три дамски чанти, три чифта обувки, 2 пеещи чаши и др. лични вещи. Към тях е монтирано насочващо осветление, а посетителите ще имат поредната възможност да се докоснат до бита на пророчицата и да усетят духа на дома, където е живяла, каза уредникът Петранка Попкочева.

Вижте още

Дубай вече има и първият робот-полицай

Дубай от години учудва света с постиженията си и е първи в много насоки. Сега емирството поставя началото на нова ера и в технологиите. Там вече е на служба и първи....

Добави Коментар

CAPTCHA