Неделя 17, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Нападение срещу автобус с деца в Йемен, десетки са загинали

Нападение срещу автобус с деца в Йемен, десетки са загинали

Десетки са загинали и ранени при нападение в Северен Йемен срещу автобус, превозвал деца. Това съобщи мисията на Международния комитет на Червения кръст в страната, обхваната от война, предаде Франс прес.

След нападението, извършено на пазар в Дахиян, северно от град Саада, десетки загинали и ранени са откарани в болница на МКЧК, заяви организацията в Туитър, без да уточни естеството на това нападение.

Според международното хуманитарно право цивилните трябва да бъдат защитавани по време на конфликти, добави Червеният кръст, без да посочи точни данни за убитите и пострадалите.

Телевизия "Ал Масира" на бунтовниците хуси , които контролират зоната на инцидента, заяви, че са убити 39 души, а 51 - ранени, "повечето деца".

Според нея става дума за въздушен удар на коалицията под саудитско командване, която подкрепя в Йемен силите на международно признатото правителство. Говорителят на тази коалиция още не е реагирал на обвинението, посочва АФП.

Най-малко 55 души са загинали, а 170 - ранени преди седмица при нападения в йеменския град Ходейда, сочат данни на МКЧК. Стратегическият град е контролиран от хусите, които също обвиниха за станалото коалицията, оглавявана от Рияд. Коалицията отрече да е замесена и хвърли вината върху бунтовниците.

Тази коалиция неведнъж бе обвинявана в гафове, причинили смъртта на стотици мирни граждани, отбелязва АФП.

Вижте още

Четири причини, които ни подтикват да пием алкохол

Консумацията на алкохол лесно може да се обясни като резултат от хилядолетни ритуали и привички. Замисляли ли сте се обаче защо всъщност избирате да пиете?На б....

Добави Коментар

CAPTCHA