Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Нападение срещу автобус с деца в Йемен, десетки са загинали

Нападение срещу автобус с деца в Йемен, десетки са загинали

Десетки са загинали и ранени при нападение в Северен Йемен срещу автобус, превозвал деца. Това съобщи мисията на Международния комитет на Червения кръст в страната, обхваната от война, предаде Франс прес.

След нападението, извършено на пазар в Дахиян, северно от град Саада, десетки загинали и ранени са откарани в болница на МКЧК, заяви организацията в Туитър, без да уточни естеството на това нападение.

Според международното хуманитарно право цивилните трябва да бъдат защитавани по време на конфликти, добави Червеният кръст, без да посочи точни данни за убитите и пострадалите.

Телевизия "Ал Масира" на бунтовниците хуси , които контролират зоната на инцидента, заяви, че са убити 39 души, а 51 - ранени, "повечето деца".

Според нея става дума за въздушен удар на коалицията под саудитско командване, която подкрепя в Йемен силите на международно признатото правителство. Говорителят на тази коалиция още не е реагирал на обвинението, посочва АФП.

Най-малко 55 души са загинали, а 170 - ранени преди седмица при нападения в йеменския град Ходейда, сочат данни на МКЧК. Стратегическият град е контролиран от хусите, които също обвиниха за станалото коалицията, оглавявана от Рияд. Коалицията отрече да е замесена и хвърли вината върху бунтовниците.

Тази коалиция неведнъж бе обвинявана в гафове, причинили смъртта на стотици мирни граждани, отбелязва АФП.

Вижте още

Организатор на експедицията на Боян Петров с последна информация за него

Очаква се днес, ако времето позволява, да се сформира спасителен екип, който да започне издирването на алпиниста Боян Петров в Хималаите, който е в неизвестн....

Добави Коментар

CAPTCHA