Сряда 11, Декември 2019
Горещи Новини
Начало / Надежда Радева: Какво за мен е любовта?

Надежда Радева: Какво за мен е любовта?

Запознахте се с Надежда Радева през изминалата седмица в интервюто, което даде тя за нас. С удоволствие искаме да се похвалим, че тя стана част от нашия екип и всеки понеделник ще пише за вас! Можете да следите нейната гледна точка само тук в zapetrich.com!

Ето и първата й авторска статия:


Любов е да чуеш гласът на любимия човек по телефона. Любов е сутрин като се събудиш да има кой да прегърнеш и когато ти е скучно по време на лекции, да има за кого да си мечтаеш! Да има някой, на когото не е нужно да казваш дори ,,обичам те‘‘, защо вие двамата вече си го знаете. Да има някой, на който да пращаш смешните си снимки, а той да казва че си прекрасен. Любов е да не се отказваш, когато стане трудно.

Почти всеки един от нас е изпитвал тръпката от силната, но несигурна любов. Тя може да завърши по не особено красив начин, ако двамата не положат усилие да се разберат. Много хора предпочитат да не признават чувствата си, защото просто ги е страх да обичат. Играта на ,,обича ме-не ме обича‘‘ понякога може да те накара да полудееш! Особено в моментите, когато ти е трудно и имаш нужда да знаеш само, че някой те обича. Трудно става, когато се чувстваш несигурен в това. Всеки изразява по различен начин любовта си, а аз случайно умея да го правя най-добре в писмен вид:

 

Обичаш ме…

Не искам чувства.

Нито сериозна връзка.

Разправяй ги на друг тия,

ръцете по кожата рисуват

със съвсем друга мелодия.

 

Страх го е да не се

твърде много привържа;

На чувствата ми безразличен

така лесно не се издържа!

Забавно е, когато ме събличаш,

а още по-хубаво е,

когато знам, че тайно ме обичаш…

Прочетете цялото стихотворение от тук!

 Забелязала съм, че много хора от моето поколение са готови да зарежат човека, който наистина обичат заради някаква незначителна грешка.Не полагат усилия да опознаят партньора отсреща и да разберат как наистина се чувства той. Гневът може да те накара да си направиш прибързани заключения за ситуацията. Това много ме натъжава понякога, защото съм била и от двете страни. Инатът и гордостта могат да те накарат да направиш неща, за които после да съжаляваш. Едно ,,извинявай‘‘ обаче е способно да извърши чудеса!

Лесно е да се откажеш, трудно е да останеш. Лесно е да се ядосаш, да се караш или да изневериш, по-трудно е да се успокоиш, да си поговорите и да се помириш. Още по-трудно е да чакаш да ти отговори, ако вече не ти пише, вместо да се обадиш и да си чуете гласовете, да почувствате това което с думи не може да се опише! Трудно е, когато избираш най-лесният вариант и си вадиш прибързани заключения. Най-трудно е да се чудиш дали сега за теб си мисли или си е намерил вече твой заместител.

 

 Не те искам повече!

Нямам снимки.

Нито искам спомени

от твоята душа.

Да свършва всичко

и животът отново

да си продължа.

Не те искам повече,

не разбра ли?!

По един път никога

до сега не сме вървели!

Викам, не чува ли??

Глупав е! На думи само

любов сме преживяли;

Изгуби ме завинаги-

не видя ли!?

Прочетете цялото стихотворение от тук!

 Идва един момент, в който просто знаеш, че си срещнал човекът, с когото искаш да се дразните цял живот! Е, за предпочитане е и да се обичате, но е хубаво да има от всичко. Любов е да се будиш посред нощ и да си мислиш за този човек, да се надяваш че е добре, нищо че не сте се чували отдавна. Любов е да се чувстваш спокойно, когато се прегръщате и в този момент да не съществува нищо друго освен вас двамата. Хората лесно се отказват от своя идеален партньор, своите големи мечти и принципи. Лесно е да се разруши нещо, трудно е да се изгради. Понякога единственото, което ти остава е просто да вярваш. Да се надяваш, че може би този път ще е по-различно, усещаш че е различно, защото:

 

Всички сме виждали такива връзки

Всички сме виждали такива връзки.

   Започват бурно и завършват още по-шумно. Започват тихо и завършват още по-тихо. Започват, но всъщност никога не започват, защото единия никога не е бил напълно отдаден.

   Всички сме го виждали…

Прочетете целият разказ от тук!

 Всичко това за мен е любовта. Най-добре умея да изразявам обичта си по моя странен, поетичен начин. Ала понякога е неспособно да се опише какво точно е любовта, защото най-хубавите моменти се изживяват със затворени очи и това с думи не може да се обясни! Според мен няма нищо по-хубаво от това двама души да изградят нещо специално помежду си, да се подкрепят и успеят заедно, да създадат щастливо семейство и да остареят заедно. Всичко сме виждали такива връзки, които никога не издържат теста на времето. Написах този разказ преди няколко години и беше вярно. След като го прочетох пак, разбрах че е още по-вярно за мен сега. Винаги съм искала да създам нещо специално и красиво, нещо което малко хора някога са виждали-любов, която да издържа и остава. Никога няма да спра да вярвам, че това един ден ще се случи, защото щом в мислите ми всичко изглежда толкова хубаво, тогава нищо не ми пречи още малко да си помечтая…

 

 https://npradeva.com/

Много ще съм щастлива ако се абонирате за бюлетина ми! Така ще ми помогнете да разбера, че ви е било интересно и ще се доближим малко повече към издаването на книгата. 

Вижте още

"Пирогов" официално: Състоянието на 6 - годишния Марти от Сандански остава тежко

Крайно тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато на тротоар от автомобил в Сандански. За момента детето е стабилизирано, но опасност за живо....

Добави Коментар

CAPTCHA