Петък 19, Април 2019
Горещи Новини
Начало / НОИ пуска още една електронна услуга

НОИ пуска още една електронна услуга

Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка с електронните си услуги. От началото на месец октомври на интернет страницата на институцията е активна нова административна е-услуга, която дава възможност за издаване на удостоверение за доход от пенсии от 4 държави, които се изплащат от НОИ. 

Така всички лица, които живеят на територията на Република България и получават чрез НОИ своите пенсии, отпуснати от компетентните осигурителни институции в Германия, Русия, Украйна и Молдова, могат да подадат заявление онлайн, а след това да получат документ, удостоверяващ размера и вида на тези плащания по избран от тях начин, включително и по електронен път.

За да ползват новата електронна услуга, потребителите трябва да притежават Квалифициран електронен подпис (КЕП), издаден от български доставчик на удостоверителни услуги, или Персонален идентификационен код (ПИК) на НОИ. 

Услугата е платена, като за изготвянето на посоченото удостоверение се заплаща сума, съгласно Тарифата за цените и начините на ценообразуване за изготвяне на специализирани продукти и услуги.

Е-услугата е достъпна на интернет сайта на НОИ в рубрика „Е-услуги“/ „Административни услуги“/ Централно управление (Европейски регламенти и международни договори).

Вижте още

"Ранената мечка" Барса с отчаян ход, търси помощ от другите гиганти заради ПСЖ

ъководството на Барселона използва отчаян ход, за да блокира трансфера на Неймар в Пари Сен Жермен. Според вестник "Спорт" каталунците са се свързали с другите "ак....

Добави Коментар

CAPTCHA