Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / НИМХ трябва да търси самостоятелен път, настоява директорът на института

НИМХ трябва да търси самостоятелен път, настоява директорът на института

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) очаква извънреден транш от 150 000 лева, за да продължи работата си. Това каза директорът на институтът проф. Христомир Брънзов по повод финансовите проблеми на института.
 
"НИМХ трябва да търси самостоятелен път. Още повече, че в момента с този Закон за БАН, средствата, които държавата отпуска за БАН, никой не може да ги контролира и да ги управлява освен Общото събрание. Да, то е един демократичен орган, но в действителност не носи никаква отговорност за разпределението на тези средства", коментира проф. Брънзов.
 
"То може утре да реши да не даде никакви средства на НИМХ и никой не може да го принуди да направи обратното. Ние се сблъскахме с този проблем, попаднахме в един Параграф 22. Защото искаме средства от БАН, те казват "Няма, ние ги разпределихме, искайте от правителството". Искаме от правителството, а те казват" "Ние дадохме още 15 млн. на БАН, искайте си ги от там, имат пари за вас". А ето пари няма и всеки ни препраща някъде", обясни ситуацията директорът на института.

Вижте още

Автомобил блъсна и едва не уби на място 17-годишен пешеходец в Благоевград

Автомобил блъсна и едва не уби на място 17-годишен пешеходец на улица в квартал „Струмско“ в Благоевград.Наглостта на шофьора била толкова голяма, че дори не с....

Добави Коментар

CAPTCHA