Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / НДК има нов временен директор

НДК има нов временен директор

Новият изпълнителен директор на НДК е Ангел Митев, който изпълняваше същата дейност в държавно дружество „Реставрация“. Това каза на брифинг министърът културата Боил Банов. В съвета на директорите ще участват още Красимир Петков, Росица Бачева, Татяна Цветанова. Банев добави, че настоящите назначения са временни. 

По думите му Митев е компетентен човек, който от години се занимава със строителство и опазване на културното наследство. „От 3 дни НДК е част от Министерството на културата. Връща се там, където му е мястото“, посочи Банов.

Той заяви, че изборът на директор е базиран изключително с обстоятелството ремонт и превеждането на сградата във вид, подходящ за председателството и развитието на културата за години напред. „Моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а е свързан с основната задача – приключване качествено и в срок на ремонтните дейности“, допълни той.

Поддръжник съм на това да няма гащи и чорапи в НДК, а да се случва култура, категоричен бе Банов. 

Вижте още

Спонтанен протест в Петрич на мястото на тежката катастрофа

При инцидента в четвъртък пострадаха двама младежиСпонтанен протест в Петрич на мястото на катастрофата, при която млад шофьор помете група деца на тротоара. Ед....

Добави Коментар

CAPTCHA