Сряда 20, Юни 2018
Горещи Новини
Начало / НДК има нов временен директор

НДК има нов временен директор

Новият изпълнителен директор на НДК е Ангел Митев, който изпълняваше същата дейност в държавно дружество „Реставрация“. Това каза на брифинг министърът културата Боил Банов. В съвета на директорите ще участват още Красимир Петков, Росица Бачева, Татяна Цветанова. Банев добави, че настоящите назначения са временни. 

По думите му Митев е компетентен човек, който от години се занимава със строителство и опазване на културното наследство. „От 3 дни НДК е част от Министерството на културата. Връща се там, където му е мястото“, посочи Банов.

Той заяви, че изборът на директор е базиран изключително с обстоятелството ремонт и превеждането на сградата във вид, подходящ за председателството и развитието на културата за години напред. „Моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а е свързан с основната задача – приключване качествено и в срок на ремонтните дейности“, допълни той.

Поддръжник съм на това да няма гащи и чорапи в НДК, а да се случва култура, категоричен бе Банов. 

Вижте още

Ученици от ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – гр.Петрич, казаха НЕ на тормоза в училище

Всяка година последната сряда на февруари е известна като „Ден за борба с тормоза в училище“. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участн....

Добави Коментар

CAPTCHA