Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / НАСА показва на живо пълното слънчево затъмнение над САЩ

НАСА показва на живо пълното слънчево затъмнение над САЩ

За първи път от близо век пълно слънчево затъмнение ще премине през континенталната част на САЩ, от западното до източното крайбрежие.

Луната застава между Слънцето и Земята, а сянката й преминава над земната повърхност.

Пълното закриване на слънчевия диск вече започна като Луната напълно ще закрие Слънцето около 20:15 ч. българско време и ще приключи в 23:02 ч. Сегашното пълно явление е изключително, защото е първото над САЩ през 21-и век и първото там от 1991 г.

Най-очакваното астрономическо явление за годината ще бъде проследено от НАСА, разбира се. Космическата агенция е отделила почти 8 млн. долара за наблюдения и изследване на затъмнението. Предавания на живо има от паркове, самолети и космически кораби. В сайта на агенцията има часовник, който отброява минутите, които остават до момента, в който Луната ще закрие Слънцето изцяло.

Предаванията на живо от НАСА може да гледате ТУК или във Facebook страницата на агенцията. 

Слънчеви затъмнения има някъде по света през 12 до 18 месеца. В повечето случаи обаче те са над океана.

Вижте още

В Петрич ще се проведе безплатно обучение по програмиране, договорено между общинското ръководство и образователен център „Софтуерен университет” София

Проектът „Софтуерен университет” е образователен център, който създава специалисти в областта на програмирането. Сега се реализира и най-мащабна инициатив....

Добави Коментар

CAPTCHA