Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / НАП търси данъчни измами при отдаване на скъпи коли под наем

НАП търси данъчни измами при отдаване на скъпи коли под наем

Немски фирми, които отдават под наем автомобили от висок ценови клас на български юридически и физически лица, са обект на проверка от данъчните.

От НАП изследват къде е реалното място на стопанска дейност на дружествата и дали не трябва да се регистрират по ДДС и съответно да плащат данък в България. Проверяват се също и българските наематели, както и физическите лица, упълномощени да управляват луксозните коли. Става въпрос за автомобили с номера от малки германски градове, добили популярност като автомобили с „SHA-регистрация“, съобщават от данъчната служба.

Освен това се проверява дали отдаването под наем и упълномощаването на водачи на лимузините не е всъщност прикрито прехвърляне на собственост на автомобилите с цел избягване на плащането на данъци и други такси.

За да установят дали става въпрос за схеми за данъчни измами, българските данъчни ще потърсят помощта и на германските си колеги чрез общата европейска система за обмяна на информация по ДДС и чрез други начини за административно сътрудничество. Освен това ревизорите ще извършат насрещни проверки и в офисите на българските дружества, наематели на луксозните возила. Шофьорите на лимузините също ще бъдат подложени на щателни ревизии.

Вижте още

Историческа възстановка „Зов за свобода“ бележи Освобождението на Горна Джумая

Мащабна историческа възстановка „Зов за свобода“ ще бележи 105- годишнината от Освобождението на Горна Джумая. За първи път Община Благоевград съвместно с Нацио....

Добави Коментар

CAPTCHA