Сряда 20, Юни 2018
Горещи Новини
Начало / НАП се включи в кампания за финансово ограмотяване

НАП се включи в кампания за финансово ограмотяване

Националната агенция за приходите (НАП) се включи в стартиралия вчера проект „Практични финанси“, чиято цел е да повиши знания и практическите умения в управлението на личните финанси на ученици от гимназиите.

Проектът се осъществява по инициатива на неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт България“ в партньорство с Министерство на образованието и науката и институционалната подкрепа на НАП, Комисия по финансов надзор (КФН), както и  сдруженията и асоциациите на финансовия сектор в България. 

Курсът ще включва традиционни методи на обучение и обучение с дигитални технологии, смесени по начин, който помага на учащите да усвоят материала по-продуктивно. 

Повишаването на финансовата и данъчна грамотност на учениците е важна посока за устойчива икономика. Отчитайки този факт НАП реализира образователната си програма „Влез в час с данъците“ от 2013 г. В рамките на проекта данъчни лектори водят учебни часове в средните училища в цялата страна, като се срещат с над 25 000 ученици годишно. От 2016 г. приходната агенция добави напълно нов компонент към проекта си. Това са онлайн курсовете по данъчни и осигурителни въпроси, които са достъпни безплатно за всички онлайн потребители.

Вижте още

Русия ще наложи санкции на американски медии

Следващата седмица Русия ще започне да налага санкции на американски медии, работещи в страната. Това обяви говорителят на турското външно министерство Мария За....

Добави Коментар

CAPTCHA