Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / НАП проверява фирми с големи суми в касите си

НАП проверява фирми с големи суми в касите си

Фирми и нестопански организации, които в счетоводните си баланси са посочили, че имат голяма сума пари в брой ще бъдат проверявани от Национална агенция за приходите, съобщават от приходната агенция.  

Данъчните инспектори ще проверяват дали селектираните дружества не са извършили по този начин скрито разпределение на печалба. Според данните, които сами са подали в НАП, 1 289 от фирмите имат в касите си по над 1 млн. лева в брой.

Съмненията на ревизорите са, че като декларират голяма сума пари в кеш, фирмите избягват плащането на корпоративни данъци и дивиденти. В най-масовия случай става въпрос за чисто счетоводно изписване на средства от касата в полза на съдружници и свързани с тях лица за разходи, които не са свързани с дружеството. Пример са скъпите командировки до екзотични държави, ползване на чужди активи за лични нужди на акционерите и т. н.

Подозренията на инсоекторите се засилват и от факта, че в момента съществува забрана за разплащания в брой над 10 000 лв.

Ако при проверките бъдат открити данъчни и осигурителни нарушения, ще започнат ревизии, за да бъдат установени неплатените данъци и осигурителни вноски за последните пет години.  

Вижте още

Проститутка разкрива какво искат мъжете в леглото

Гуинет Монтенегро работи в сферата на проституцията 12 години. Уверена в натрупания опит, 39-годишната австралийка пусна книга за тайните на своята профес....

Добави Коментар

CAPTCHA