Сряда 11, Декември 2019
Горещи Новини
Начало / Мъж от Петрич получи втори шанс за живот

Мъж от Петрич получи втори шанс за живот


30-годишният Александър от Бургас, загинал при инцидент в подземен гараж в бургаския комплекс "Славейков", даде шанс за живот на трима души.

След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ-Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките са взели решението да дарят органите му и да спасят живота на трима, чакащи трансплантация.

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети вчера в УМБАЛ Бургас и транспортирани в столицата. Късно снощи са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже, избрани между шестима кандидати: на 48 г. от Годеч и на 52 г. от Петрич, чийто имена не се споменават. И двамата са на хемодиализа от 2016 година.

Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница „Лозенец“. Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Вижте още

Тони Димитрова ще пее в Петрич

Концертът е на 28 май от 19 ч. в читалището„Моите неизпратени писма”- чаровната любимка на българите - Тони Димитрова с бутиков концерт-спектакъл в Петрич. Концерт....

Добави Коментар

CAPTCHA