Понеделник 25, Март 2019
Горещи Новини
Начало / Мошеници оскверниха паметта на Ванга в навечерието от смъртта й, търгуват с измамни амулети

Мошеници оскверниха паметта на Ванга в навечерието от смъртта й, търгуват с измамни амулети

Псевдоамулети, уж изписани от баба Ванга, предлагат интернет сайтове с цел да надуват трафика си. 

Запознати с огромната почит на народа към пророчицата, мошениците публикуват статии за купища предмети, за които обаче твърдят, че лично Ванга е издигнала в ранг на амулети за щастие и богатствo. Toва предаде "Телеграф".

Така сайтовете трупат популярност на гърба на паметта на пророчицата от Рупите, приживе дала духовна подкрепа на хиляди нуждаещи се. Трикът масово се използва както от лежерни портали за развлечения, магии, наука, изкуство, така и от малки регионални медийни сайтове, търсещи си място под слънцето.

"Единствено фондация "Ванга" е регистрирала в Патентното ведомство марката "Ванга" и само тя има законно право да популяризира нейното име, но не с търговска цел. Запознати сме с този лабиринт от злоупотреби с името на пророчицата. На сергии, в магазини, в интернет, къде ли не се появяват пошли предмети с нейното име, които се продават с меркантилна цел", каза председателят на фондацията Иван Драмов.

Засега от фондацията действат превантивно, като изпращат предупредителни протоколи до наглите нарушители. Все още се надяват и разчитат на добрата воля.

"По всяка вероятност скоро обаче ще прибегнем и до финансови санкции чрез Патентното ведомство. Най-наглите нарушители ще ги даваме на съд. Нека те да знаят, че тяхната пошла дейност се следи и архивира от нас, и да очакват неочакваното за тях - скоро ще започнем да завеждаме дела срещу тях", категоричен е Драмов./pirinsko

Вижте още

Кои са най-добрите романи на всички времена?

Книгата "Ана Каренина" от Лев Толстой зае трето място в списъка на в. "Дейли телеграф" с най-добрите романи в историята на човечеството, предаде ТАСС.Списъкът е със....

Добави Коментар

CAPTCHA