Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Момиченце откри меч в езерото, където е хвърлен легендарният „Екскалибур” (СНИМКА)

Момиченце откри меч в езерото, където е хвърлен легендарният „Екскалибур” (СНИМКА)

7-годишно момиче от Великобритания откри меч в езерото, в което се говори, че е изхвърлен легендарният „Екскалибур” на крал Артур. Малката Матилда направила откритието по време на лятната почивка със семейството си в Корнуол, Англия. Именно там се намира езерото Дозмари, в което според легендата е захвърлен магическият меч „Екскалибур”.


Мечът е древен символ на независимостта на Англия и се твърди, че притежателят му трябва да стане пълноправен владетел на кралството. Въпреки съвпадението обаче мечът на Матилда най-вероятно няма археологическа стойност и е просто стар филмов реквизит.

Легендата разказва, че крал Артур получил магическия меч „Екскалибур” от магьосница, живееща на дъното на езеро или т.нар. Дама от езерото. След като Артур бил смъртоносно ранен в битка, той дал меча на доверения си рицар Грифлет и му заръчал да го изхвърли обратно в езерото. Миг преди мечът да докосне водата, на повърхността се показала женска ръка, която го прибрала в дълбините.

Според историците езерото от легендата най-вероятно е Дозмари, което се намира в днешен Корнуол, Англия. Именно там отишло на почивка семейството на 7-годишната Матилда. Когато влязло във водата, момичето открило меч на дъното, разказва баща й Пол Джоунс.

„Беше във водата само до кръста, когато извика, че вижда меч. Казах й да не се занася и че вероятно вижда парче от ограда. Когато погледнах надолу осъзнах, че наистина е меч. Просто си лежеше на дъното“, обясни той.
Според други легенди „Екскалибур” е т.нар. „меч в камъка” и този, който успее да го извади ще стане пълноправен крал на цяла Англия. Откритият меч е с дължина метър и 20 и е висок, колкото и самата Матилда.

Вижте още

Откриха основната причина, която кара хората да изневеряват

Проучване на канадския сайт за изневери "Ашли Медисън" откри, че хората изневеряват най-вече, когато изчезне пламъкът във връзката им, съобщи Метро.Изследванет....

Добави Коментар

CAPTCHA